6 Ноември, 2021 11:30 6 437 49

Face ID на iPhone 13 спира да работи след смяна на дисплея с неоригинален

  • apple-
  • iphone-
  • face id-
  • поправка

Все пак има начин за запазване на функцията

Face ID на iPhone 13 спира да работи след смяна на дисплея с неоригинален  - 1

Apple започва да „заключва“ все повече от частите, които се подменят най-често при смартфоните и след като направи подобно нещо с батериите на предишни поколения iPhone, сега последният iPhone 13 се лишава от функцията за лицево разпознаване, ако решите да смените дисплея с неоригинален такъв.

Face ID на iPhone 13 спира да работи след смяна на дисплея с неоригинален

Няколко различни сервиза откриват, че виновникът за това е малък чип, който до момента не е поставян на предишните поколения смартфони. Той се намира върху лентовия кабел на дисплея и се свързва към дънната платка на устройството, давайки информация, че това е правилният дисплей за устройството.

Face ID на iPhone 13 спира да работи след смяна на дисплея с неоригинален

При подмяна на екрана с оригинален такъв в оторизиран сервиз на Apple, техниците разполагат със специални инструменти, които да препрограмират чипа на новия дисплей. Все пак няколко неофициални сервиза вече намериха решение като разпояват чипа от оригиналния дисплей и го запояват на новия, което от своя страна е изключително пипкава работа, която не е за всеки.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХАХАХАХ

    27 17 Отговор
    дебилите да продължават да купуват тия фашистки боклуци! На ли съм платил хардуера, защо го заключват. Ще правя с него каквото си искам, но фашистите така действат.

    Коментиран от #3, #4, #7, #8

  • 2 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    19 8 Отговор
    Нищо, пак ще има желаещи,
    които да се набутат с поредния iShit...
  • 3 жоро

    8 12 Отговор

    До коментар #1 от "ХАХАХАХАХАХ":

    Ще правиш с него докато не ти гръмне в лицето и те бележи до живот. Има множество такива случаи и затова се прави. Поне на някого им пука за клиентите.

    Коментиран от #13

  • 4 Драгомие

    11 14 Отговор

    До коментар #1 от "ХАХАХАХАХАХ":

    Фактът, че това е марката с най-лоялни клиенти в бранша в световен мащаб говори много. Тъпото си мнение го запази за себе си - щото най-вероятно никога не си пипал такова устройство. Да, може би за стандарта в България е малко скъпо, но парите се избиват с издръжливост(стига да не си най-големия кретен). Хубавите Хуауеи и Самсунги и те са по 1200-1400 поне. По-евтините за 1.5-2г. са за кофата и не дай си боже счупиш екрана (щото не са толкова издръжливи) след 3 месеца е тоталка.

    Верно е че има откачалки дето сменят всяка година, но това са спешни случаи, а и най-вероятно нямат проблем с парите.

    Коментиран от #5, #16, #19, #39, #47

  • 5 Дебили

    8 6 Отговор

    До коментар #4 от "Драгомие":

    Много говори, да. За 80% дебили говори.
  • 6 Бмв

    11 4 Отговор
    Голяма работа , то кой използва та тъпотия фейс ай ди.Но това си в гаден номер от страна на ейпъл.

    Коментиран от #18

  • 7 Голям Слон

    6 8 Отговор

    До коментар #1 от "ХАХАХАХАХАХ":

    Предполагам не си купувал чисто нов автомобил. Там нещата стоят по следния начин: имаш гаранция за нещо, но тя важи, ако частта и смяната са от дилъра. И смятам, че е нормално. Ганю намерил по 100 лева за 24 месеца, но при първото изпускане разбрал, че не може да си позволи чисто нов екран, сменен също в оторизиран сервиз, а бяха при кварталните майстори, които купуват от Али експрес. Всеки гледа да си защити бизнеса. И после това не работи, тъча е кофти, цветовете са зле. Е, така е бате. Като искаш брадичка, купи си гребенче.

    Коментиран от #22

  • 8 qwerty

    3 8 Отговор

    До коментар #1 от "ХАХАХАХАХАХ":

    вчера си купих 13 про макс 512 гб, по случайност отказан в Зора-заслужава си парите🙉 на 1000%: гоних го 2 седмици из цяла България
  • 9 Bill

    8 9 Отговор
    Ганьовци комунета, коментират най-добрата марка смартфони. Смях и сълзи. Че вкарват а фашизъм в глупостите, които пишат.
  • 10 Bill

    3 9 Отговор
    Ганьовци комунета, коментират най-добрата марка смартфони. Смях и сълзи. Че вкарват а фашизъм в глупостите, които пишат.
  • 11 Bill

    3 8 Отговор
    Ганьовци комунета, коментират най-добрата марка смартфони. Смях и сълзи. Че вкарват а фашизъм в глупостите, които пишат.
  • 12 Фен

    3 8 Отговор
    Ганьовци комунета, коментират най-добрата марка смартфони. Смях и сълзи. Че вкарват а фашизъм в глупостите, които пишат.
  • 13 iSheeps

    10 5 Отговор

    До коментар #3 от "жоро":

    Ти наистина ли го вярваш? Мислиш, че не го правят да ви вземат парите пак и пак а , защото са загрижени за вас? Ето такива овце харесват епъл. Заблудени и послушни! Епъл са зло! Дано някой ден разберете, че единствено го правят за пари не заради самите вас. Фенове!
  • 14 MI2

    13 1 Отговор
    Китайците продават и програматори - четат стария екран и се записва в новия. Мисля, че е около 35 долара. Ако човек ще сменя поне 2-3 дисплея, ще си избие парите.

    Коментиран от #37

  • 15 хъхъ

    11 2 Отговор
    Тез ги цакат те си мислят че добро им правят хахахахахахахахахха балами. Колко ще струва смяната на дисплея я да познаем :)? Все едно да не продават части оригинални и алтернативни за коли. Монопол над всичко с цел цедене яко на парички от баламички
  • 16 123

    8 7 Отговор

    До коментар #4 от "Драгомие":

    Лоялни клиенти, защото са празноглави овце, като теб! По пазарен дял вече са на 4-то място! Всички ги изпревариха! От 5 години съм със Самсунг и не е мръднал! Използвай си развалената ябълка и се кефи, че си ishit гъзар!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Гошко

    1 5 Отговор

    До коментар #6 от "Бмв":

    Ами всеки с айфон я ползва. То това е най-добрата екстра на айфона.
  • 19 Альоша

    8 6 Отговор

    До коментар #4 от "Драгомие":

    ТОВА Е МОДА, АКО ГО НЯМАШ НЕ СИ МОДЕРЕН - НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА НИКАКВИ ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ ИЛИ ИЗДРЪЖЛИВОСТ! ВЪЙ ФОНИТЕ СА НАЙ-СМОТАНИТЕ ТЕЛЕФОНИ С НАЙ-ГОЛЯМАТА РЕКЛАМА И НУЛА ИНОВАЦИИ В СРАВНЕНИЕ С ДРУГИТЕ! ПЪЛЕН ШИТ, НО ПЪК СИ МОДЕРЕН /ГАЗАР/ :))))
  • 20 6835

    5 2 Отговор
    Накратко казано - планирано остарявване и нелоялна конкуренция. Лошото е, че тези кофти практики ги копират всички производители, освен някой, които са с цел Fairphone или Framework, но те не могат да се състезават по бюджети с големите играчи и примерно качеството на изображенията на камерата не са толкова добри (което за мен е през ...). Следвашият път ще си купя такъв телефон и лаптоп, защото ми писна да генерирам електронен боклук...

    Коментиран от #21

  • 21 АйШит

    7 2 Отговор

    До коментар #20 от "6835":

    Ми те всичко пошло що е в ущърб на потребителя копират от Епъл. Като се почне от 1000$ цените, после зарядните, поправката..и още куп други. Как да уважаваш тая компания? За мен би било обидно да съм им потребител и да ме правят на глупак. Всичко хубаво дето го казват, че го правят уж за хората е точно обратното...прикриват алчността и пошлостта си. Така манипулират хората. Обидно е! Освен да ги скубят друго не им е в главата
  • 22 mdaaaaaaaa

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "Голям Слон":

    За тва не ти дава да разменяш оригинални дисплеи от един на друг айшит. Ай моля ти се, всичкото е от алчност, не както си мислите вие

    Коментиран от #26

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 kioshima

    6 3 Отговор
    Apple пак ви наха вие се радвате
  • 26 Голям Слон

    1 4 Отговор

    До коментар #22 от "mdaaaaaaaa":

    А произходът на донора какъв е? Имаш най-новия модел, пръскаш дисплея и намираш заместител: дисплей от същия модел. Какво му се е случило, та е станал донор? Кражба може би?! А защо телефоните имат IMEI? Помисли малко.

    Коментиран от #27

  • 27 mdaaaaaaaaa

    7 3 Отговор

    До коментар #26 от "Голям Слон":

    Ти май незнаеш как всъщност ви цакат а? Купуваш два айфона... разменяш им дисплеите и ...нъцки! Позаинтересовай се малко след като ги защитаваш и им се възхищаваш. Дори да имаш оригинален дисплей ония те принуждават да им ползваш услугите. Както спасиха природата така и ся и вас предпазват. Цакат ви бе толкова ли сте...нз и аз какви. За тях повече за вас по-малко

    Коментиран от #28

  • 28 Голям Слон

    0 4 Отговор

    До коментар #27 от "mdaaaaaaaaa":

    За българина всичко е цакане. Като не можеш да си позволиш една услуга, не я купуваш, нали? Или взимаш S класа и търчиш по кварталните сервизи да я обслужваш са части, за които са ти дали 40% отстъпка :-) Имам и Андроид, и Епъл. Мога да изреждам до утре предимствата и недостатъците и на едното, и на другото. Не съм заслепен от каквото и да било, освен от човешката невежест и простотия.

    Коментиран от #29

  • 29 mdaaaaaaaaa

    4 1 Отговор

    До коментар #28 от "Голям Слон":

    А, така! Съгласен съм с изключение на това, че за българина всичко е цакане! Тук говорим за Епъл и не смятам , че са коректни ама изобщо! И аз като бивш потребител на айфон мога да изброявам плюсове и минуси. Факт е, че епъл искат пълен монопол над всичко , което е в ущърб на потребителите! Най-тъпото е, че казват, че го правят за доброто на потребителите си докато реално просто прикриват алчността си зад измислени красиви думи. Е ..на мен ми паднаха в очите и се почувствах използван и честно казано вече не мога да ги дишам. Зарядни, ремонт, батерии...забавяния, парцали за 30 лв. стойки за 1000$, търкала за 400$...и т.н.

    Коментиран от #30

  • 30 Голям Слон

    1 5 Отговор

    До коментар #29 от "mdaaaaaaaaa":

    За парцалите вече дадох пример: геймърски пад за мишка 90 лева. Не, не е на Епъл. На някаква си марка. Какво му е гемърското и по какво се различава от същия за 3 или 5 лева - не ми е ясно. Нещо, ако не те устройва, не го купуваш. Никъде го няма това евтин продукт, евтина подръжка. Епъл предполагам не са изключение. Конкретно аз за 6 телефона от марката нищо не съм ремонтирал. Късмет? Едва ли.

    Коментиран от #31

  • 31 mdaaaaaaaa

    6 1 Отговор

    До коментар #30 от "Голям Слон":

    Геймърския пад е нещо различно, повярвай ми разлика има и там се ползват от професионалните геймъри! Не само, усещането за прицизност е важно...има сензори на мишки , които според пад-а се усещат различно. Там парите са оправдани! Иска ми се да ти вярвам, че си нямал проблеми ...тук на работа 5 айфона от 7 до 12 само 12-ките за ся нямат проблеми (освен обхвата и батериите вече издъхват) Иначе вървят с външни батерии всички до 13ч. в работна среда, обхвата се губи, кабели и зарядни поръчват през месец, пукнати дисплеи, та понеже притежателите им не са по техниката ми писна да се занимавам да обяснявам кое, как и защо. Смяха ми се като им забиваха , че с рестарт ще се оправят те ми викат тва да не е Андроид. Та ..минал съм и аз от там и знам , че не са хич перфектни , но пък и Андроида не е като 2011. Hotspot-a им е бъгав, трудно се връзват с принтера и т.н. Не е въпроса само дали им е скъпа подръжката а това, че не предоставят части и, че всичко при тях трябва да се ремонтира.Знам , че схващаш какво имам в предвид! Като пример ще дам една жена къде имаше изваден лентов кабел на дисплея ония и казали , че целия дисплей и още куп неща са за смяна , и че горе долу ремонта отивал на цената на нов лаптоп. Момчето му отне 3 мин да отвори и провери какъв е проблема и пари не и взе. Луис Росман май му беше името и канала в тюбата ,гледай го. Смятай колко са долни! Отврат! може и линк към видеото да ти дам. Въпроса е принципен! Аз разбрах какви са всъщност. Нищо пр

    Коментиран от #36

  • 32 mdaaaaaaaa

    7 1 Отговор
    Работя в тая сфера само да вметна, оригинална част 1000 лв. алтернативка 200 лв. Естествено разлика в качеството спрямо цената има, но въпроса е, че има налични оригинални части и може да ти ги сложат в оторизиран сервиз или в друг...макар ... през последните 3 г. се наблюдава тая тенденция в електрониката. Всичко е за пари и за мен тая фирмена политика е неуважителна спрямо собствените им потребители.
  • 33 Гъзар

    5 2 Отговор
    Защо ли гледам най-големите смотльовци да ходят пеш в калта докато цъкат на iShit за 4000лв? Това ви е светлото бъдеще, което ви готвят!
  • 34 Гъзар

    7 1 Отговор
    Освен това статията греши. Гледайте видеото в Ю Тюб. Фейс ай шита спира да работи след НЕОТОРИЗИРАНА смяна на дисплея с ОРИГИНАЛЕН! Само защото не е направена в сервиз на Ъпъл!

    Коментиран от #35

  • 35 mdaaaaaaaaa

    6 1 Отговор

    До коментар #34 от "Гъзар":

    Да бе ясни са..няма какво да го коментираме вече това. То си е за сметка на притежателите им и в полза на "всемогъщата" Епъл. Но докато потребителите им не виждат нищо нередно, ония ще продължават с алчността и манипулациите си. Психолозите и маркетинга им са добри, а и като цяло са добри актьори.
  • 36 juri

    7 1 Отговор

    До коментар #31 от "mdaaaaaaaa":

    моя шеф пък като ходи на ски си взема нокията да не си изгубил айфона по трасето и това сериозно го казвам. пази си нещата ама хем богаташ хем...
  • 37 Не става

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "MI2":

    Частта идва с уникален код и като смениш с нова неоригинална блокира част от функциите, а ако е ОЕМ или оригинална ги блокира отново този път заради неоторизиран ремонт с Епъл част.

    Голям фен съм на марката и ползвам много техни продукти, но почнаха да се оливат. Затова повече няма да си купя VW,а сега и Епъл тръгнаха по пътя на немците.

    Коментиран от #38

  • 38 mdaaaaaaaaa

    7 2 Отговор

    До коментар #37 от "Не става":

    За ваше добро го правят. Да сложат оригинален качествен дисплей а не менте ама то и с оригинален не може хаха, не го правят за да ви вземат парите ама хич. Проверих каква им е цената при подобен проблем...честито! AppleCare+ и без него...абе нямам думи. Надявам се разбирате защо спрях да ги уважавам и да им тъпча гушите. От любима марка се превърна в омразна компания
  • 39 Шайбата

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Драгомие":

    Мен по ме интересува кво прайте с тия джаджавки за по 2-3 хилки? Ако е само да си правите селфи или да снимате салатата в кварталната кръчма и да качвате във фесбук,определено не си струва! Питал съм много хора но някакъв приличен отговор не съм получил! За мен това е един парадокс. За едно ало,да даваш толкова пари и да се занимаваш с някаква сапунерка(зареждане 2 пъти на ден,внимаваш да не го изпуснеш и прочее)

    Коментиран от #40, #43

  • 40 Голям Слон

    0 2 Отговор

    До коментар #39 от "Шайбата":

    Възможности, потребности, разбирания. Битие с две думи. Колкото по-малко се опитваш да разбереш онези, които са ти далечни, толкова по-добре. Веднъж е ако, друг път е музика, трети път фото, четвърти авто, пети път е имот. Струва ли си да разбираш нещо, което не си да добро или лошо?

    Коментиран от #42

  • 41 Евгени

    0 1 Отговор
    Абе да сме живи и здрави!
  • 42 Шайбата

    1 1 Отговор

    До коментар #40 от "Голям Слон":

    Да прав си! Но не е ли по-правилно да използваш умствения си багаж(ако го има),вместо да питаш за всяко нещо оня гогол? А има и компютри(десктопи)където наистина може да се работи с тях!
  • 43 Гъзар

    1 1 Отговор

    До коментар #39 от "Шайбата":

    Ще ти кажа защо ги сменят толкова често и толкова скъпо. Стига да не ме цензурират, защото е намесен оня мръсник с лупите. Та оня с лупите, известен и като компания на Ц R U, някои му викат Гоу Гул преди години извади едни HTTPS сертификати и насили всеки един сайт без нужда да ги използва. Оттам нататък тези сертификати ПОСТОЯННО се променят по начин по който да не можеш да отвориш сайта без да имаш нов браузър. За нов браузър казва: "купи нов телефон" ! Отделно, постоянното тъпчене все повече на интернет сайтовете с проследяващ софтуер, джаваскрипт и увеличените ресурси откъм процесор и памет които изискват гоу гълските https с всяка своя итерация НАЛАГАТ да си закупиш нов хардуер! С една дума: МАФИЯ! Има и други с лупи, така наречените дък дък гоу, които не следят хората и не правят мръсотии, но за съжаление хората като забият в една посока са като коне с капаци....
  • 44 mdaaaaaaaaaaa

    3 1 Отговор
    Мхммм Епъл ще пуснкат ъпдейт в , който ще отпадне това с чипа. Явно бая се е разчуло и не са го очаквали ето и цитат от мнение на някакъв в чужд сайт "Apple only do things so they can get more of your money through services. They knew what they were doing otherwise they woudnt have provided their authorised repair shops a tool to reset it. They were not prepared for the backlash and bad press it created" И честно казано, повече негодуват не феновете на епъл а други потребители. Тия фенове на епъл ги защитават...нямам думи.
  • 45 mdaaaaaaaaaa

    3 1 Отговор
    "Apple just backtracked on iPhone 13 repairs that break Face ID
    Right to repair just won against Apple and iPhone 13"
    Браво! Макар повечето фенове не го заслужават! Не си търсят правата, мислят си , че Впъл винаги са прави. Ама такива са си
  • 46 Норге

    4 1 Отговор
    Никога Айфон,никога Гнусмас!
    Наскоро си купих Xiaomi mi 11i.
    Идеална работа ми върши.Бърз процесор 888 снапдрагон,108 пиксела камера,8/256.
    И струваше 6000кр в Норвегия.
    Преди това съм имал само Мотороли.Но Леново скапаха желязната марка.
    Затова логично към Xiaomi.
    Скоро и ел кола ще пускат.
    Айфон и гратис да ми го дадеш,не го искам.
  • 47 Норге

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Драгомие":

    Xiaomi скоро ще са първи!
    Така или иначе вече задминаха Ейпъл по региони.
  • 48 Норге

    4 1 Отговор
    Когато Ейпъл подкара mods apk,и кракнати неща,да дойдат да ми се обадят нахапаните ябълки.
    На Моторола ,редми и Шаоми никога не съм имал проблем да подкарам модифицирани неща.
    Кеф ти Hbo,кеф ти Ейч би о макс,хулу или прайм видео.
    Отделно има чудесни ад фри ютуби.
    Пюр туб,тюб некст и подобни.
    Магелан тв.
    Щом и на Шаоми андроид тв ги инсталирах,смятай!
    Смешници са тия от ейпъл.
    Да живее отворения код!

    Коментиран от #49

  • 49 karakolio

    3 1 Отговор

    До коментар #48 от "Норге":

    Е, нали го чухте Тим Кук?...Който иска да тегли приложения от трети страни да си купи Андроид , те залагали на сигурността! Отново замаскирват печеленето на пари от магазина им зад тая дума "сигурност. Такива са си, хитри..лъжливи и алчни манипулатори! Няма сигурност за никоя OS в нета, колкото и да ви го говорят!