Last news in Fakti

25 Януари, 2022 13:03 5 701 15

Розовият екран на iPhone 13, според Apple, не е хардуерен проблем

  • iphone-
  • 13-
  • проблем-
  • розов екран

Грешката може да е свързана със системния софтуер

Розовият екран на iPhone 13, според Apple, не е хардуерен проблем - 1

Първите изявления за проблема, свързан с „розовия екран“ на смартфоните от серията iPhone 13, се появиха през октомври миналата година, само няколко седмици след официалното представяне на новата линия устройства от Apple. Тогава за първи път проблемът се прояви в модел iPhone 13 Pro, при който след два дни работа екранът започна да става розов за няколко секунди и след това устройството се рестартираше. Ден по-късно устройството бе сменено в оторизиран сервиз.

Експертите свързват появата на розов екран с активирането на ултра-широкоъгълната камера. Според изявление на Apple Support, компанията няма информация, че този проблем е хардуерен. Розовият екран, според техническата поддръжка на Apple, се появява поради „зависване на системата“.

Розовият екран на iPhone 13, според Apple, не е хардуерен проблем



Експертите на Apple съветват потребителите да архивират своите смартфони и да актуализират системата до най-новата версия. Също така, експертите препоръчват да се актуализират всички приложения, инсталирани на устройството, за да се премахне възможната несъвместимост между версията на приложението и iOS. Проблемът с екрана засегна всички нови модели: iPhone 13, iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max.

Междувременно потребителите отбелязват, че розовият екран не се простира до целия дисплей, който продължава да показва иконите на системната лента на състоянието. Тази функция предполага, че грешката може да е свързана със системния софтуер.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Дааа

    13 0 Отговор
    По принцип екрана започва да свети розово малко преди да се издухат лед-овете на подсветката. Ярък пример са произведените в Турция телевизори. Производствено им пускат по-силен ток и пържат подсветката.
  • 4 В.Г.З.

    23 8 Отговор
    Давайте си парите за ДжендърФон, парите са си ваши, глупостта - също!!!
  • 5 гост

    19 6 Отговор
    Торба пари даваш за тоя боклук и пак порозовява, явно трябва още една торба с пари да дадеш. Докато има балъци така ще е, бойкот трябва за тия епъли мепъли. Трябва да струва до 400, 500 лева максимум.
  • 6 Войникът 🇧🇬

    17 2 Отговор
    А какво е?!?! Може би приканване за поглед в ляво на всеки мъж хетеро закупил този Айфон!?!? 😀😀😀
  • 7 Ганьо

    25 3 Отговор
    Ако вече сте си го купили, очукайте си го в празната глава.
    Няма нито един модел айфон, който да е без проблеми.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Gucci x Balenciaga

    3 6 Отговор
    Майтапа на страна чудя се дали това не са атаки на китайците и сега със 5g ,защо само iPhone те нали там бяха заводите на американците. Сега може да са изостанали сравнение със самсунг ми два различни телефона и андроида със iOS са две различни неща .Самсунг също имаха проблем
    с HUAWEI нали Китай отново е в проблем шпионската история и със САЩ .Америка няма да падне по гръб iPhone си е техен и всички звезди в Америка са с тази марка няма да купи китайски телефон дори и Макрон ,и дъщерята аз не ги харесвам но мисля че проблема идва от друго място. За времето си с първия iPhone който излезе на пазара си беше направо революция не мога да си изкривя душата после конкуренцията си каза думата
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 iShit

    6 0 Отговор
    "зависване на системата","Грешката може да е свързана със системния софтуер" - може или е? Докато ползвах айфони имаше дооооста зависвания моля, уточнявайте! Знам, че според айфон фенчетата ios не ВИСВА по никъв начин ама при мен е спичал, висвал и т.н. мноооого пъти повече от сегашния ми андроидски китаец :). Един ден всеки ще осъзнае как епъл гледа на потребителите си и колко неуважително и алчно ги е драл толкоз години срещу заблуди, лъжи и фалшив маркетинг ...до тогава ...вервайте им.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Мирела

    6 0 Отговор
    И на моя стана така екрана и много е гадно. Пратих го по гаранция и след два месеца пак стана така и сега ми искат пари.