Last news in Fakti

17 Февруари, 2022 19:33 3 705 18

Търсачката на Google също ще бъде с нова визия

  • google-
  • google търсачка-
  • търсачка

Уиджети в долната част ще показват различна информация

Търсачката на Google също ще бъде с нова визия - 1

След като преди няколко дни ви информирахме за плановете на Google да обнови изцяло Gmail и да промени основната му визия, сега технологичният гигант има подобни, но по-скромни планове и за своята търсачка. Началната страница на Google, позната на милиарди по целия свят вече ще получи нова визия с отделни елементи в долната част.

Промените ще се състоят в добавянето на така наречените уиджети, които показват разнообразна информация в малки правоъгълни панели. По този начин потребители ще могат да получават актуална информация за времето, новини от различни сайтове, акции и други подобни.

Функцията вече е налична за някои потребители, повечето от които в САЩ, но в близко бъдеще се очаква тя да достигне до всички потребители от целия свят.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 iShit

    11 4 Отговор
    не ме интересува особено

    Коментиран от #7

  • 2 Стефан Петров

    15 6 Отговор
    Не използвам Гугъл. Тя крие информация и първите три отговора са задължително от американски източници, тъй като почти 80% от хората не четат по-нататък. Руската Яндекс е много по-добра. Използвал съм и китайската, но е слаба и й е трудно да търси на кирилица. За криенето на данни от Гугъл прочетох първо в канадски, а после в немски вестник. Наскоро мой познат от Европа ми каза,че Гугъл дава отговорите си според страната, от която се прави запитването. Той направил една и съща справка от четири европейски държави и получил различни отговори, но първите три такива са за американски източници. Имайте предвид това.

    Коментиран от #15

  • 3 Явно ни знаиШ

    3 0 Отговор
    Знаеш ли че има няколко начина към сегашно време да промениш визията на твоя Chrome?
  • 4 Тоа

    10 2 Отговор
    С търсачката пробиха и тя е много добра, въпреки че както колегата писа - от доста време вече филтрират отговорите.
    И всепак с тези уиджети са доста години след конкурентите си.
  • 5 kikimor

    10 3 Отговор
    Няма какво да се лъжем, че гугъл дава най-много резултати.

    Коментиран от #8

  • 6 Василий

    3 10 Отговор
    Гугълски проблеми. Скоро Гугъл ще отиде в миманса. Хората започват да използват Reddit за търсене, ще се появи и някоя Reddit търсачка. Гугъл е фирма за реклами, отвратителни. Андроид е нейното най-грозно творение.
  • 7 Панаьот

    1 11 Отговор

    До коментар #1 от "iShit":

    Как да не те интересува, на теб китайският ти боклук не е ли портал към Гугъл? Винаги съм се чудил защо андроидите не ви ги дават безплатно, след като са платформа за събиране на информация за гугълски реклами.

    Коментиран от #9

  • 8 Сергей Брин

    5 6 Отговор

    До коментар #5 от "kikimor":

    Гугъл дава най-много реклами, а не резултати.
  • 9 iShit

    11 1 Отговор

    До коментар #7 от "Панаьот":

    Доволен съм повече от андроид , отколкото бях с айфона... нещо против?!? А, ти фенче заблудено си плащай за всяко нещо...бъди кротък и послушен и дерзай. Епъл нали ви предлагат услуги :) едни такива невероятни ...и продължавай да си мислиш, че защитават теб и данните ти. китайския боклук :) си го ползвам с кеф и ми върши невероятна работа, не ме мисли.

    Коментиран от #10

  • 10 Хандро

    1 9 Отговор

    До коментар #9 от "iShit":

    Плащам 2лв на месец за 50gb в облъка, проблем ли ти е? Плащам по няколко лева за музика и още няколко за филми? Кое не ти харесва, на мен ми е много удобно, ползвам си апълските програми - на телефона, на компа - където ми падне. Айде трай си малко с изостаналия ти телефон.

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 iShit

    11 0 Отговор
    Изостанали са ви кратуните :)) аз проблеми като твоите отдавна нямам и не смятам да имам повече. Просто невероятни услуги, ама не е луд тоя де яде баницата а тоя де му я дава. Тъй не разбрахте, че не съм против продуктите им а тва колко нагло ви гъбаркат а вие се хващате :)))))) - рибоци. За тез пари де плащате за пръчките трябва да ви пуснат безплатни услуги - бол. Ама разбира се тва е марка с РЕНОМЕ:)))) и като такава смятат, че е необходимо само да им давате , няма free. Екосистеми, свързаност, "мазни" анимации кво беше още... хаха. Тез същите де ни казваха, че не си държим телефоните правилно, спомняте ли си?!? С къв акъл ги защитавах незнам...бях прекалено наивен и заслепен от тез. Много-никчо да ти продам две айфончета на по 97% батериите + таблет ползван 2-3 месеца?! Изгодно ще ти ги дам, обещавам и съм сериозен!

    Коментиран от #13

  • 13 Ваньо

    0 10 Отговор

    До коментар #12 от "iShit":

    Телефонът ми е ползван 15 месеца и батерията е на 99%. Постигни това! Не можеш с изпържения андроид. Ти не ползваш услуги, защото простоват човек, от провинцията, ти сигурно и английски не знаеш като хората. Аз си ползвам Apple TV, Apple Music, iCloud и ми е готино, гледам си супер сериали, слушам ли любимата музика. Имам пари - плащам, пък и няколко лева на месец не трябва да са проблем и за най-бедното комуне. А "мазните анимации" ги видя един фен на андроид, това са негови думи. Това му е направило впечатление на човека, явно на андроид всичко е дърено и нормално, там почти целият интерфейс е уеб-базиран, естествено ти не знаеш какво означава това, защото компютърен лаик. Марката Apple реноме във вашите очи, само вие говорите какъв статус имала, какъв символ. Аз я ползвам и харесвам отпреди ти да си чул че съществуват. Статус могат да бъдат само за нкой селянин в провинцията или такъв дошъл в София.

    Защо китайците предпочитат Айфон?
  • 14 iShit

    8 0 Отговор
    Дали съм простоват я пак ? Дали нямам добра работа и не изкарвам добри пари? Това, че не ползвам вече продуктите на алчните и предпочитам андроид ли те доведе до тия заключения или , защото не се оставям на наглярите да им плащам допълнително за всяко нещо що пуснат?!? Коментара ти говори сам по себе си най-добре за теб ! И има да ди мечтаеш за 15 месеца да ти е на 99% :) колкото и да го пазиш, даже да не го ползваш редовно! Дори с 5w или 18w чушлен да го зареждаш просто си фантазираш. Имал съм от първия айфон до нз си кой вече и пак да кажа, някога ги харесвах , но мисля се осъзнах навереме. Неуважението...добре прикритото неуважение по-скоро спрямо мен като потребител е нещо , което няма как да ме спечели а напротив. Ти държеше ли си неправилно едно време телефона я кажи? Подариха ли ти безплатен кашъф да не си губиш обхвата? :)
  • 15 qwerty

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Стефан Петров":

    е па оправи си настройките на търсенето бре човек. ако искаш ефективна търсачка: шодан.ио

    Коментиран от #16

  • 16 hahha

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "qwerty":

    ефективна за кого
  • 17 Някой

    0 0 Отговор
    яндекс.ру +💯

    Коментиран от #18

  • 18 Пак съм аз

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Някой":

    Подкрепям и за шодан.ио, както по-нагоре някой спомена.