Last news in Fakti

28 Февруари, 2022 09:10 43 459 21

Защо новите флагмани на Samsung - Galaxy S22 Ultra, S22+ и S22 - са най-добрите Android смартфони?

  • samsung-
  • galaxy-
  • s22-
  • s22+-
  • s22 ultra

Отговор на този въпрос ви даваме, показвайки ви основните промени и факта, че това са устройства, подходящи за всеки вкус

Защо новите флагмани на Samsung - Galaxy S22 Ultra, S22+ и S22 - са най-добрите Android смартфони? - 1

Нова година и нова тройка флагмани Galaxy S. Samsung пусна иновациите Galaxy S22, S22+ и S22 Ultra - три смартфона със спецификации от висок клас, които са насочени към доминация на Android устройствата в целия свят.

Но тази година нещата са различни. Samsung вади три различни телефона, оборудвани с уникални технологии и предназначени за широк кръг от потребители. S22 е най-компактният и насочен към онези, носещи устройството основно в джоба си. S22+ e с по-голям дисплей, но не прекалено голям, а версията Ultra е за т.нар. бизнес потребители и надгражда върху познатият на потребителите Note.

Според експертите в света на технологиите, цялата серия S22 поставя отметка във всички необходими ни квадратчета. А конкретно S22 Ultra предоставя най-превъзходните изображения. Така че, освен надграждане до най-новия и първи в света 4nm процесор Exynos 2200 , и трите устройства наблягат на иновативните си камери.

Оказва се, че Samsung са избрали хибридна стратегия. За Galaxy S22 Ultra компанията обединява дизайна и функционалността, включително стилуса S Pen, познат от Galaxy Note със системата от камери на S22 Ultra, и надгражда върху най-доброто от тези две серии. Това е перфектното бизнес устройство.

Защо новите флагмани на Samsung - Galaxy S22 Ultra, S22+ и S22 - са най-добрите Android смартфони?

Що се отнася до Galaxy S22 и S22+, Samsung предприема по-различен подход, като модернизира с най-новите технологии досегашните флагмани, и прави някои промени както по външния вид, така и хардуерно.Нека започнем с дизайна на Galaxy S22 Ultra

Ако вземете Note20 Ultra от 2020 г., премахнете модула на камерата и го замените с четири индивидуално повдигнати лещи, подходящ кръгъл лазерен модул за автоматично фокусиране и монтирана LED светкавица, получавате дизайна на новия Galaxy S22 Ultra. Размерите са идентични до части от милиметъра, а цялостната форма и разположение (контроли, портове, отвори) също са еднакви. Това е направено съвсем умишлено с цел интуитивно преминаване от стария към новия апарат. Голяма разлика обаче е фактът, че камерите са по-прибрани отпреди, което прави устройството много по-практично. Разбира се, новото устройство идва с множество подобрения, заради които ъпгрейдът е направо задължителен.

С диагонал 6.8 инча, екранът е само с 0.1 инча по-малък от този на Note20 Ultra. Но рамката е по-тънка, алуминиева вместо от неръждаема стомана – това е т.нар. Armor Aluminum – най-здравият алуминий в индустрията. А Gorilla Glass Victus+ вече покрива както дисплея, така и матовият гръб на апарата. Като цяло, този правоъгълен вид се харесва от потребителите и въпреки големите размери, S22 Ultra се чувства удобно и познато.

Късите страни на корпуса са идеално плоски, като там са интегрирани слотовете за nano SIM, основният микрофон, USB Type-C портът, решетката на високоговорителя и S Pen стилуса (долу вляво). По дългите страни ще намерите бутон за регулиране на силата на звука, клавиш за включване/заключване и прозорец на mmWave антената.

Защо новите флагмани на Samsung - Galaxy S22 Ultra, S22+ и S22 - са най-добрите Android смартфони?

На пръв поглед Galaxy S22+ прилича на своя предшественик. Технологично обаче напредъкът е осезаем, чак до фирмената камера. Същото е и със S22. По отношение и на дизайна разликите са видими и променят начина, по който тези нови телефони се чувстват в ръката. Вместо задният панел да се извива в алуминиевата рамка, той вече е идеално плосък и изработен от стъкло и на двата телефона. Друга разлика при S22 и S22+ е симетричната рамка, която значително променя усещането при допир.

И трите модела Galaxy S22 са устойчиви на вода и прах и са сертифицирани по най-строгия стандарт IP68. Имат централен отвор за предния обектив плюс вграден в дисплея Ultrasonic сензор за пръстови отпечатъци. Подобно на предишните флагмани на Samsung, материалите и качеството на изработка са най-добрите в индустрията.

Флагманите на Samsung винаги са предоставяли най-добрите дисплеи и Galaxy S22 Ultra и S22+ не са изключение. S22+ разполага с 6.6-инчов FHD+ (2340 x 1080 пиксела, 393 ppi) Dynamic AMOLED 2X панел с променлива честота на опресняване 48-120Hz. Вдигайки "летвата", S22 Ultra разполага с 6.8-инчов Quad HD+ (3088 x 1440 пиксела, 500 ppi) второ поколение Dynamic AMOLED 2X екран с променлива честота на опресняване 1-120Hz.

И двата дисплея могат да се похвалят със съотношение на страните 19.5:9, поддръжка на HDR10+ и невероятна пикова яркост от 1 750 нита при S22 Ultra и S22+, а при S22 тя е 1 300 нита. Панелът на S22/S22+ е идеално плосък, а екранът на S22 Ultra е извит отстрани. Още нещо, с което новите флагмани превъзхождат абсолютно всички конкуренти са камерите.

Защо новите флагмани на Samsung - Galaxy S22 Ultra, S22+ и S22 - са най-добрите Android смартфони?

Моделите от серията Galaxy S22 се предлагат в различни опции за памет. Но дори и да ви трябва още място, можете да се възползвате от допълнителните 100GB за съхранение в облака в OneDrive. 6-месечният безплатен пробен период е валиден при закупуване на Galaxy S22 Ultra, S22+ и S22.

Снимките винаги са били една от силните страни на Samsung

Миналогодишният Galaxy S21 Ultra се счита за смартфона с една от най-добрите камери за телефони за 2021 г. Galaxy S22 Ultra наследява спецификациите на своя предшественик, но с няколко важни промени. Той разполага с 108MP f/1.8 0.8-микронен основен сензор с PDAF и OIS, 12MP f/2.2 1.4-микрона 120-градусов ултраширок обектив и два 10MP телеобектива с 3х и 10х оптично приближение, Dual Pixel AF и OIS.

С Galaxy S22 и S22+ Samsung също не прави никакви компромиси и представя значително подобрени камери. Те се състоят от 50MP f/1.8 1.0-микрона основна камера с двоен пиксел PDAF и OIS, 12MP f/2.2 1.4-микрона 120-градусов ултраширок сензор и 10MP f/2.4 1.0-микрона 3x телефото обектив с PDAF и OIS.

Въпреки използването на различен хардуер на камерата, S22 Ultra и S22/S22+ споделят едни и същи иновативни софтуерни функции за изобразяване.. Нощният и портретният режим са подобрени значително с помощта на най-новите технологии за изкуствен интелект. Голямата иновация е технологията Adaptive Pixel, с която имаме преминаване от висока резолюция на снимане към 12 MP чрез сливане на 9 (S22 Ultra) и 4 (S22+/S22) пиксела в един за още повече светлина и детайлност в снимките . Изображенията при слаба светлина също са по-детайлни, а портретите изглеждат по-естествено благодарение на страхотните възможности на Nightography. Има дори превключване на нощен в портретен режим, за най-доброто от двата свята.

Защо новите флагмани на Samsung - Galaxy S22 Ultra, S22+ и S22 - са най-добрите Android смартфони?

Автоматичното рамкиране е друга нова функция при видеата. Тя открива и проследява до 10 души и ги държи в кадър за супер стабилни видеа. И когато снимката е готова и решите да редактирате своя шедьовър, трябва да знаете, че Adobe Lightroom вече поддържа Expert RAW. Останалите режими на снимане също включват много висока разделителна способност.

Като цяло снимките, направени със серията S22, са фантастични. Има много детайли, цветовете са точни, а експозицията - перфектна. Изборът между едно от 3-те устройства опира до това от какъв конкретно смартфон имате нужда. А Samsung са се погрижили най-добрите Android смартфони да подхождат на всеки вкус. Така че изборът е лесен.

Защо новите флагмани на Samsung - Galaxy S22 Ultra, S22+ и S22 - са най-добрите Android смартфони?


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    30 10 Отговор
    Добре бе, кой ще даде 1500 лева за парче метал??? Криза е

    Коментиран от #3

  • 2 Инжинерът

    23 8 Отговор
    Ще даде който ги има, но иначе това наистина са най-добрите смартфони на пазара. А ревюто е много добро, професионално са показани новостите в тези три смартфона. Браво

    Коментиран от #4

  • 3 SAMSUNG

    26 6 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Ако мислиш че смартфона е парче метал, значи кризата е в главата ти.
  • 4 Име

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "Инжинерът":

    И на мен ми палеса ревюто. Професионално написано. Явно Радо Славчев разбира не само от коли :)

    Коментиран от #5

  • 5 Име

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Име":

    палеса - хареса
    Извинявам се
  • 6 Кууу

    9 12 Отговор
    Много е грозен на външен вид.
  • 7 Someone

    23 3 Отговор
    Харесва ми ревюто. Добре е направено, но не е засегнато нещо критично важно. В Европа ще получим само Exynos, който според всички ревюта за момента е с приблизително 75% от производителността на Snapdragon версията, както и отстъпка значително по battery life, особено в режим на изчакване (неактивност). Също така новата графична карта на AMD в SOC-а има проблеми с драйверите и доста бъгове и артефакти. Като цяло цялостното чувство от телефона е доста проблемно в момента според коментарите по форумите и в Twitter. Това е и причината да си откажа преордъра и да остана с S21 Ultra.
    Относно това, колко струват, дали си заслужават и кой луд давал толкова пари (2500+ лв.) за телефон... Ами всеки сам си решава, как да си харчи парите. Не забравяйте, че ковчега джобове няма. В тези Ковид и Путин времена, в които живеем сме на една болест/бомба разстояние от края на живота ни.

    Коментиран от #20

  • 8 ало

    4 1 Отговор
    Здравейте 1 искам да попитам между трите модели s22,s22+ и22 Ултра Има ли разлика в производителността .Знам че са с един и същи чип exynos 2200, но някои хора казват че ултрата работи по-бързо от обикновената 22 .Може би защото има повече памет, и второ Искам да попитам тъй като винаги съм използвал S серията на Samsung Но след време започват да забавят работа iPhone 13 Pro по-бързо ли е безпроблемно телефон за в бъдеще
  • 9 unknom

    9 3 Отговор
    То направо реклама. Като цяло са добили външния вид на Sony относно параметрите наистина са добри но от друга страна не виждам кой знае какви разлики от предходните им модели. Нова версия с незначителни промени за обиране на печалбата. Не виждам смисъл да се дават толкова пари за минимални промени който дори повечето хора и не ползват.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ха ха ха ха ха ха ха

    12 9 Отговор
    Huawei ги бие от всякъде, камера, батерия, зарядно и всичко останало.
  • 13 ммmm

    6 1 Отговор
    и все пак Exynos < SD
  • 14 бай ония

    3 3 Отговор
    абе моного хубаво телефонче ама не виждам къде му е шайбата
  • 15 Хаха

    10 5 Отговор
    За съжаление или пък не, Самсунг никога не могат да са най-добрите телефони
  • 16 Иво

    4 2 Отговор
    Хаха за най добри има само да си мечтаят никога не са били и няма да бъдат особено тези със измислиният Exynos
  • 17 Кольо,

    4 5 Отговор
    Всички които пишете я да ви върна във времената на бащите и дядовците ви и ще ви дам едни телефони мелефони.....!!
    Е и аз имам но почти не го ползвам и ми дреме на сайдера!!!

    Коментиран от #18

  • 18 абе колхозник

    1 5 Отговор

    До коментар #17 от "Кольо,":

    във северна корея не ползват телефони, прави ти път ватник.
  • 19 сони

    2 7 Отговор
    най добри самсунг? ми ние ослепяхме и углошахме от рекламите им, реклама се прави по тв само на най малко копувани марким вещи за бита това е като интернет А1 безкабелната ТВ смях
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Нямам Срам

    3 1 Отговор
    Ако искаш снимки вземи си фотоапарат ако искаш игри Asus Rog версията ако искаш туба фейс и филмчета телефон до 500 ти върши идеална работа ...