Last news in Fakti

15 Март, 2022 09:59 2 573 3

Електрическo бъги с пробег от 1200км иска да се включи в армията

  • overland-e-
  • армия-
  • бъги-
  • електрически автомобил-
  • офроуд-
  • офроудър

Идеята на колата е заимствана от Volkswagen

Електрическo бъги с пробег от 1200км иска да се включи в армията - 1

Компанията Overland-E показа втория модел в своето портфолио – Generation 2. Електрическият автомобил ще се предлага в две версии, едната напълно готова за улицата и ежедневно шофиране в града, докато другата ще е специално направена за по-тежки терени и офроуд преживявания. Прототипите и на двата варианта ще бъдат готови към края на годината.

Електрическo бъги с пробег от 1200км иска да се включи в армията

Все още няма никаква яснота за това на какво задвижване ще разчита Gen2, но ще припомним, че първият автомобил на компанията бе базиран на VW Beetle и използваше неговото шаси и двигател. Очевидно това няма да е случаят и при втория модел, но към момента от компанията не разкриват повече за плановете си, освен, че моделът ще може да изминава 1200 километра с едно зареждане.

Електрическo бъги с пробег от 1200км иска да се включи в армията

От Overland-E споделят, че искат да продават подобни возила на армията, но също така да се включат и в моторните спортове и по-специално в САЩ при пустинните състезания. Зад компанията стои фонда Pario Ventures, който през годините е инвестирал в Rivian, Sono Motors, Atlis Motor Vehicles и други.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    4 3 Отговор
    Чудесен начин да се спасят неНАТОвски животи - миротворците ще се окопават за 12 часа докато презареди, и ще трябва да вардят колата, щепсела, трансформатора и жиците на квартала за да не им спре тока някой "лош."

    Коментиран от #3

  • 2 Случаен

    1 2 Отговор
    Тубите за бензин КЪРТЯТ XD XD XD
  • 3 Точно обратното ще е

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Адам Хилтън":

    Тези автомобили ще се зареждат от мобилни зарядни станции на базата на малък модулен атомен генератор, който не само че няма да черпи ток от трансформатора на квартала, а точно обратното - ще захранва целия квартал, когато противника повреди електропреносната мрежа.

    Една цистерна гориво както виждаш не стига на руския конвой дори за ден, а мобилен реактор е с подобни размери - колкото търговски контейнер, но може да захранва подобен конвой с години, преди да се наложи за презареждане с гориво. Единственото което трябва да пазят е него.


    И ако цивилните автомобили се зареждат за 15-20 минути, където са гледали да изпилят цената, представи си колко време ще зарежда военната техника, при която цената не е от първостепенно значение?