Last news in Fakti

6 Април, 2022 16:25 2 463 0

Автомобилна компания ще се пробва да прави смартфони

  • nio-
  • смартфони-
  • устройства-
  • xiaomi-
  • apple-
  • huawei

NIO oбяви, че разглежда възможността за производство на такива устройства

Автомобилна компания ще се пробва да прави смартфони - 1

През последната една година няколко производители на смартфони обявиха, че ще се пробват в автомобилната индустрия. Такива новини видяхме от Xiaomi, Huawei, а спекулациите с Apple не спират от поне две години. Сега, обаче, автомобилна компания потвърди, че ще се пробва да прави смартфони и то съвсем скоро.

Автомобилна компания ще се пробва да прави смартфони

Изпълнителният директор на китайската компания NIO – Уилям Ли заяви пред местна медия, че от фирмата разглеждат възможността за направата на смартфон. Противно на очакванията, устройството няма да бъде във високия клас и да се бори с други подобни смартфони от по-известните брандове, а ще има съвсем друга цел.

Автомобилна компания ще се пробва да прави смартфони

Подобно на Xiaomi, NIO иска да изгради екосистема, която да включва различни устройства и автомобили. По този начин от компанията искат да свържат още по-добре колите, които ще произвеждат с ежедневието на своите клиенти.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА