12 Април, 2022 17:21 1 041 3

Toyota патентова странен робот, който разхожда кучета

  • toyota-
  • робот-
  • куче-
  • разходка-
  • патент

Машината разполага с платформа и различни функции

Разхождането на домашния любимец в лицето на кучетата понякога може да е досадно задължение и именно за тези случаи са помислили от Toyota. Японската компания представи странен робот с платформа, който ще поема вашите задължения в тези случаи. Както повечето патенти, разбира се, машината все още съществува само по документи и не е сигурно дали ще бъде пусната в серийно или дори ограничено производство.

Toyota патентова странен робот, който разхожда кучета


Роботизираната платформа разполага с каишка, която чрез мотор може да ограничава вашият домашен любимец за това колко да се отдалечава от нея, а сензори следят за неговата безопасност. Роботът може да разходи кучето по предварително зададен маршрут или пък да я остави то да я води. Ако животното реши, че разходката е приключила, то може да се качи на платформата и чрез специално разположени сензори да я навигира към мястото на което иска да отиде. Освен за кучето, платформата може да послужи и за хора.

Toyota патентова странен робот, който разхожда кучета

Роботът разполага и с режим „дисциплина“, който ограничава кучето и го научава да не се дърпа или ходи в различни посоки. Машината следи още за това дали животното е свършило работата, за която най-често бива разхождано, а и освен това може да изчисти и да изпрати снимка на собственика за доказателство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дедо Герчо

    1 0 Отговор
    УКРАИНСКИ...ХЪХЪХЪ...
  • 2 сила

    4 0 Отговор
    АКО ТЕ МЪРЗИ ДА ГО РАЗХОЖДАШ ЗАЩО ТОГАВА ЩЕ СИ ВЗИМАШ КУЧЕ.......тъпо,много тъпо

    Коментиран от #3

  • 3 Мяу мяу

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "сила":

    За да ми мяука