Last news in Fakti

20 Април, 2022 12:17 3 159 3

Корейците показаха автомобилния интериор на бъдещето (ВИДЕО)

  • hyundai-
  • mobis-
  • интериор-
  • бъдеще-
  • автомобили

Названието COMFI се тълкува по различни начини, в зависимост от всяка буква в абревиатурата

Корейците показаха автомобилния интериор на бъдещето (ВИДЕО) - 1

Компанията Hyundai Mobis, която снабдява Hyundai Motor Group с компонентите за автономните системи на автомобилите, представи концептуален кокпит. Името на иновацията е абревиатура от няколко букви, всяка от които има определено значение. Названието COMFI може да се тълкува по следния начин: C - означава "комфортен", O - "оптимизиран", M - "подвижен", F - "функционален", а I - "осветен" . И петте букви описват различни функции от "салонът на бъдещето", както го наричат корейците.

За "комфорт" са предвидени един нов "висящ" панел над централния тунел и умна висяща маса отстрани на пътника с вградена клавиатура. Също така в тази категория се вписва 13-литрова жабка, която се отваря с параболична траектория.

В „оптимизиран“ режим е включен иновационен контролер тип шайба, с която може да се управлява аудиосистемата с три въртящи се високоговорителя и цялата инфотеймънт система.

Сред „подвижните“ елементи са воланът, екраните, които показват изображения от камерите за задно виждане, и част от централния дисплей с диагонал 12.3 инча

"Функционалност" е инсталирана във вентилационната система с т.нар. безветрен режим , както и с функция за пречистване и ароматизиране на въздуха.

Обозначението за "осветяване" засяга иновационните панелите с 3D дизайн, които блестят в различни подсветки отпред и в корите на вратите.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Амиииии

    3 5 Отговор
    Руснаците са иноваторите в автомобилостроенето. Премахва се всичко което не могат да направят и остава Жигули от 80-те.

    Коментиран от #2

  • 2 Иванчо l-ви

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Амиииии":

    Което всъщност е доразвит Фиат😉

    Коментиран от #3

  • 3 Jacques Yves Moineau

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Иванчо l-ви":

    Доразвит?