Last news in Fakti

13 Юли, 2022 14:13 13 428 13

Xiaomi ни върна 15 години назад и представи телефон с копчета

  • xiaomi-
  • телефон-
  • смартфон-
  • телефон с копчета

Мобилното устройство разполага със 128GB памет

Xiaomi ни върна 15 години назад и представи телефон с копчета - 1

Преди смартфоните да залеят пазара и на практика да елиминират телефоните с физически бутони на пазара се предлагаха най-различни модели с компактни или не толкова компактни размери и различни по конфигурация клавиатури. С навлизането на смартфоните с тъчскрийн тези телефони започнаха да стават все по-малко, а представянето на нов тип подобно устройство си е истинска сензация в света на технологиите.

От Xiaomi явно все пак намират причина да покажат такъв телефон и представиха новия Qin F22 Proс Android 12. Малкият телефон е с размери от близо 15см височина, 6см ширина и под 1см дебелина. Теглото му е 116 грама, като по-голямата част от него се дължи на 2150мАч батерия, поддържаща до 10W зареждане.

Освен чрез класическите копчета, телефонът може да се управлява и чрез сензорен екран с резолюция от 640х960 пиксела. За поддръжката на операционната система се грижи процесор MediaTek G85, както и 4GB RAM памет и 128GB място за съхранение. Телефонът може да се похвали и с две камери, една отпред и една отзад с резолюция от съответно 2MP и 8MP.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 5232

    59 13 Отговор
    Урсула ни върна 30 назат, ама нищо не казвате.

    Коментиран от #3

  • 2 дарк фючър

    23 5 Отговор
    С този следенето, ще е по оптимално!
    Само Sony Ericson и Nokia от началото на века ;)
  • 3 г-жа Миндер

    18 5 Отговор

    До коментар #1 от "5232":

    Ооо само гледай, ще ви зануля!
  • 4 име

    20 1 Отговор
    Преди години си купих един Соним ХП6 щото беше единствения смартфон с копчета. Ама много некадърно му е няправен софтуера, добре че има тъчскрийн. Този също ще си го купя да го пробвам. Най-се дразня че никой не слага някой и друг бутон в повече отстрани, да има функция да си го програмираш да изпълнява какво искаш. Както и на малоумното гласово набиране през гугъл
  • 5 БСП за България и Радев

    11 12 Отговор
    Веднага си взимам такъв. Тия без бутони са под контрола на запада
  • 6 Адам Хилтън

    14 3 Отговор
    Пък Апъл и Самсунг са със 30 години назад - керемидофоните им са по-големи от Сименсите, а даже батерията им не издържа 1 ден.
  • 7 Механик

    27 0 Отговор
    Аз лично бих и дори в момента искам да си купя телефон с "копчета". Не държа да има интернети 5Г-та, вайбъри и порочее. Единственото което бих искал е да има поносима камера, защото тя ми помага когато разглобявам и сглобявам нещо непознато. Казвам "поносима", а не професионална. Просто да се вижда кое какво е на снимката.
    Единственото, което ме смущаваа в тоя модел е тия 15 см. височина. Че то си направо цяла лопата бе.

    Коментиран от #9

  • 8 Стефан Петров

    9 5 Отговор
    Заглавието на материала издава некомпетентност . Може ли автора до обясни защо освен Xiaomi и Нокия пусна нов модел с бутони Nokia 5710 XpressAudio- не може, защото за него не са важни функциите на телефона а дали е с бутони или не. Смартфонът е отдавна архаичен модел и не случайно вече четири поредни години в световен мащаб продажбите на смартфони намаляват със средно 50 милиона годишно.

    Коментиран от #12

  • 9 незнайко

    8 4 Отговор

    До коментар #7 от "Механик":

    Премери си твоя телефон и тогава пиши ЛОПАТА !!! Почти всички 6 инчови са с такъв размер а те са болшинство !!!

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Мнение

    0 7 Отговор
    Един телефон е толкова хубав, колкото хубава е операционната му система.
  • 12 Енчо

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "Стефан Петров":

    Намаляват защото хората си ползват устройствата по-дълго.Просто производителите няма какво ново да добавят.Малко са хората които ще си сменят телефона,защото камерата не 48,а 64 мега пиксела и всичко друго едно към едно.Един флагмански модел може да се ползва 5-6 години без нужда от подмяна.
  • 13 Наркос

    0 1 Отговор
    Това са кейсинги на неуспешен модел Нокия. Нека има нещичко и за бедните путлеристи, че с рубли само толкоз ,)