Last news in Fakti

18 Август, 2022 14:26 13 451 3

Лесен трик със смартфон позволява на крадци да виждат какво има в колите ни

  • телефон-
  • крадци-
  • смартфон

Камерата на устройствата успява да „види“ дори и през най-тъмното фолио

Полицията в САЩ предупреди собствениците на автомобили да не оставят ценни вещи в своите автомобили поради зачестилите кражби от този тип. Властите казват, че много собственици разчитат на тъмното фолио на стъклата и оставят смартфони, портфейли и други ценни вещи в автомобилите си. Дори и най-тъмното фолио на стъклата, обаче може лесно да бъде „прескочено“ от крадците с лесен трик.

С помощта на смартфон, крадците лесно могат да видят какво има в автомобила. Независимо от марката и модела на устройството, злосторниците използват камерата и функцията ѝ за автоматична експонация на светлината. По този начин телефонът автоматично показва на дисплея ясен образ за това какво има в автомобила.

Това е пореден трик в ръкава на крадците, които използват разнообразни прости, но ефективни начини, за да постигнат своето. Наскоро ви съобщихме за други трикове, които те ползват, като например поставянето на проследяващи устройства и други.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 26 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 абе

    32 1 Отговор
    а у нас и к-а да си оставиш ще го гепят
  • 2 психо

    10 3 Отговор
    Нашите и те вече знаят
  • 3 полицията има много силен коз

    12 0 Отговор
    И от време на време пуши от него.