Last news in Fakti

23 Август, 2022 18:20 4 638 4

Къде ще намерим евтини телефони?

  • смартфон-
  • евтини-
  • телефон-
  • евтини телефони-
  • употребяван-
  • bazar.bg

За какво да гледаме при избор на такова устройство?

Къде ще намерим евтини телефони? - 1
Снимка: Shutterstock

През изминалата седмица ви разказахме за основните разлики между iPhone 11 Pro Max и iPhone 11 Pro и ви споменахме, че може да откриете подобен смартфон втора употреба на добра цена. В днешната статия ще отговорим на въпроса къде ще намерим евтини телефони и за какво да внимаваме при избор на подобно устройство. През последните години продаването на телефони втора употреба се завиши значително и употребяваните смартфони са чест избор на хиляди хора. Често те търсят телефон, който да не „счупи“ бюджета, но едновременно с това да е модерен, бърз и с потенциал за работа от поне няколко години.

Къде да намерим евтин телефон?

Евтините смартфони могат да бъдат намерени в различни онлайн магазини или пък сайтовете за продажба като bazar.bg, например. Често там може да срещнете обяви за по-евтини устройства, поради това, че някой ги е използвал определен период от време и ги е заменил за по-нов модел. Има и специализирани търговци и заложни къщи, които изкупуват употребявани телефони и ги продават с малка или не толкова малка печалба. Както и при автомобилите, така и при телефоните, трябва да внимаваме с подобни продавачи и прекупвачи, тъй като понякога може да се сблъскаме с проблеми или евтиното, всъщност да ни излезе скъпо.

За какво да внимаваме?

Преди да пристъпим към покупката, трябва добре да проучим сайта или търговеца от който купуваме телефона. В сайтовете за продажба като bazar.bg, потребителите имат своя рейтинг, който може да ни подскаже много за стоките които той продава. Ако профилът не е търговски, то е хубаво да разгледаме подробно снимките, които продавачът е направил и да преценим максимално добре състоянието на устройството. Ако го харесаме на снимки, то е важно да се свържем с продавача и да разберем колко време е ползвано то, ако е втора употреба, дали е закупено на изплащане и дали е изплатено изцяло и дали не е заключено към някой от операторите.

Ако отговорите на тези въпроси ни удовлетворяват и пристъпим към покупка, можем да разчитаме на физическо предаване от търговеца или изпращане по куриер. И в двата случая е хубаво да огледаме телефона който купуваме и да проверим дали описаното съвпада с полученото и всички негови функции работят. При по-скъпите смартфони е възможно да попаднем и на реплики, които в някои случаи са изключително трудни за разпознаване, за това ако не разбирате много от телефони, можете да повикате ваш приятел, който да ви помогне.

Както вече споменахме, евтините телефони са избор на хиляди хора и това, че са евтини не винаги означава, че те трябва да са втора употреба. Има много онлайн търговци, които продават фабрично запечатани телефони внесени от други държави или закупени чрез мобилните оператори на по-ниска цена. В тези случаи е най-разумно да разчитате на рейтинга на продавача и документите, които той предоставя, за да не се окаже, че евтиното накрая може да ви излезе по-скъпо.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Най-евтините

    13 1 Отговор
    и качествени телефони са в али-баба
  • 3 Въх

    12 1 Отговор
    Евтин телефонн..........има и нови по 100лв. Защо трябва да купуваш стар "марков", като може да вземеш чисто нов и с гаранция? Логика, а!
  • 4 Евтин и хубав

    4 0 Отговор
    Е как къде?! В Кошче.бг