Last news in Fakti

22 Ноември, 2022 17:33 1 320 2

Audi отвори втората си модулна зарядна станция

  • audi-
  • charging hub-
  • зарядна станция-
  • електромобили

Този път тя е в Швейцария

Audi отвори втората си модулна зарядна станция - 1

Audi отвори втория си заряден „хъб“ след като по-рано тази година подобно съоръжение заработи в Нюрнберг, Германия. Новите зарядни станции са разполжени в Цюрих, Швейцария и могат да зареждат до 60 коли на ден. Зарядните станции са четири на брой и всяка от тях осигурява до 320кВ.

От Audi се хвалят, че 100% от енергията, която се използва за зареждането на електромобилите е възобновяема и разчита на фотоволтаична система монтирана върху тавана. Цялата система е базирана на огромни купове, които не се нуждаят от други източник и осигуряват бърза конструкция, която не се нуждае от сериозна инфраструктура.

В самите кубове пък има рециклирани батерии от тестови автомобили на Audi, които са били разглобени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бети хорд

    1 0 Отговор
    Не знам защо но нещо им нямам доверие.
    Кубове. Възобновяема енергия в куба за 60 автомобила на ден . Покрива на куба... От къде по дяволите идва енергия за 60 автомобила в тоя куб. Рециклиране батерии от тестови автомобили .
    Всичко звучи скалъпено
  • 2 Е бива

    1 0 Отговор
    Тази година осем колонки, а след 10 години с това темпо ще имат 80 броя. Горе-долу колкото на една единствена зарядна станция на Тесла

    Тесла още тази година ще има около 40 000 колонки.

    А преди някой да ме обвини в пристрастност към Тесла, все пак коментираме цифри и ще помоля някой да даде по-добър пример от моя, без да използва думичката Тесла?