4 Януари, 2023 11:17 63 588 7

Още за новата екстра в навигацията Waze

  • waze-
  • навигация

Навигацията Waze ще показва историята на произшествията по избрания маршрут

Още за новата екстра в навигацията Waze - 1

Вече ви информирахме, че в популярното сред шофьорите приложение Waze е добавена нова функция - предупреждение за наближаващи пътни участъци с висока концентрация на произшествия. Тя се появи преди няколко дни в бета версията на програмата и се базира на доклади от общността на т.нар. "уейзъри". Ето и още няколко подробности за новата опция.

При наближаване на особено опасни, или "червени" зони (те са маркирани с този цвят), програмата издава предупреждение, но от компанията заявяват, че за да не се претоварва водача и да се създава излишно безпокойство, такова съобщение ще се появява само веднъж.

Освен това е възможно да деактивирате опцията от настройките на програмата. Можете да направите това в секция „Известия и отчети“, където се очаква в близко бъдеще да се появи новата категория „История на пътните произшествия“.

Разбира се, не всичко, което се тества става общодостъпно и няма сигурно потвърждение, че новата услуга ще бъде пусната за масово използване. Но Waze вече има редица опции, които първоначално бяха пуснати в бета версия и след това - за масово използване. Сред тях една от най-новите и набиращи популярност е маркирането на лентите, по които трябва да се движите, за да не пропуснете следващия завой.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бай Ху (By Who)

    9 10 Отговор

    До коментар #1 от "карчи":

    Баце, и язе си ползувам само пътна карта на хартия и пътен атлас на НРБ издание 1978 г. 😅
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Нико

    13 1 Отговор
    На мен новата версия,спря да ми показва speed cam
    Излиза,че колко по нова версия,толкова ще е по смотана и нечитава
  • 6 Ивайло

    3 0 Отговор
    Супер е
  • 7 Шопо

    4 1 Отговор
    Я използвам калашник, като видя тринога стреям.