Last news in Fakti

26 Януари, 2023 13:35 2 509 7

Apple започна да продава втора употреба „айфони“ в Европа

  • apple-
  • iphone-
  • iphone 13-
  • refurbished

Това се случва в Германия, Италия, Испания и Великобритания

Apple започна да продава втора употреба „айфони“ в Европа - 1

Apple включи още няколко европейски държави в своята програма за продажба на употребявани или така наречените „refurbished” смартфони. От днес жителите и гостите на Испания, Италия, Германия и Великобритания ще могат да закупят подобни смартфони от моделите 13 Mini, 13 Pro и 13 Pro Max от официалните магазини на Apple.

Целта на тази програма е да вкара отново в полза устройства, които са върнати от купувача, били са мостри в магазин или са получили леки драскотини или наранявания при доставка. Преди да бъдат изпратени към клиентите, смартфоните се проверяват и се подменят части и компоненти, ако това е нужно. След това те преминават през тест и чак тогава се опаковат.

Устройствата пристигат с различна кутия с включен кабел за зареждане и аксесоари, които идват при стандартния смартфони, заедно с една година гаранция. Разликата в цената е между 120 и 280 евро в Германия в сравнение с чисто нов смартфон.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 емм

    23 3 Отговор
    Apple започна да продава втора употреба „айфони“
    А цената пак ли ще е 1300лв? 🤣
  • 2 Мххмм даа

    16 1 Отговор
    А, ей тук корабче да плува? Ама потенциални жертви колкото искаш! Смях
  • 3 Много правилно решение

    7 13 Отговор
    Нищо им няма на телефоните. Работят си като нови и са в гаранция. Има известна разлика между "renewed" и "refurbished" но за крайния потребител е без значение. Предишният ми телефон iPhone 8 Plus е renewed.
    Двама приятели и те си купиха такива и още ги ползват. Само където цената им беше наполовина от нов.
  • 4 Тупан текно

    15 4 Отговор
    Само епал могат да пуснат втора употреба телефони от стария им модел който пък е от още по-старо поколение на почти същата цена като на новия. Хахахахха добре де не е точно втора употреба а "refurbished". Поне бонус зарядно да им сложат ама много ще им дойде май...няяя смисъл ще спасяват планетата.
  • 5 Дрейк

    13 3 Отговор
    От 10 години им продават един и същи телефон, под ново име за все по-висока цена. Сега, дори няма да е фиктивно нов, какъвто беше, а стар... Това трябва някой специалист да обясни, що за хора са тия, които ги купуват тези боклуци и после хвалят "великия" ios...

    Коментиран от #6

  • 6 Недялко

    0 11 Отговор

    До коментар #5 от "Дрейк":

    Харесваш ли НРБ?
  • 7 бочко

    10 0 Отговор
    ма майкоооооу ххаах ужаЗЗЗ