Last news in Fakti

10 Март, 2023 18:43 3 010 4

Ford показа бъдещето на училищните автобуси

  • ford-
  • transit-
  • e-transit-
  • автобус-
  • учлищен автобус

Разработката е базирана на E-Transit

Ford показа бъдещето на училищните автобуси - 1

Едва ли има някой, който не е виждал типичните за американските градове училищни автобуси с ръбести форми и популярният знак „Стоп“ от лявата им страна. Сега от Ford пресъздадоха тези класически модели и показаха как те биха изглеждали в бъдеще и по-конкретно в бъдещето на електрическите превозни средства.

За целта компанията използва Ford E-Transit, който ни представя първия автобус от Type-A дело на марката. За съжаление от компанията не разкриват особено много за превозното средство, но класът му подсказва, че може да вози между 10 и 20 човека в зависимост от конфигурацията, която от Ford са избрали за интериора.

Не се споделят и данни за задвижването, но вероятно се разчита на електромотора разположен върху задната ос, който генерира мощност от 266 конски сили и максимален въртящ момент от 430 нютон метра. Батерията при стандартната модификация е 68кВтч и е достатъчна за пробег от малко над 200 километра.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван от Троян

    10 5 Отговор
    Ако това жълтото на първата снимка е истина алилуля американските деца ще отслабнат защото ако ги водят в такива електрички няма да издържат на такива разстояния тъй като в щатите всичко е далеко като свърши батерията -айде деца всички 3-4 даййй бутат до училище на следващия ден пак и така ето ти тренировка хем ще се раздвижат малко .

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Достатъчно е

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Иван от Троян":

    Тези 200 км пробег ще стгнат сутрин да събере децата и да ги закара до училище. Там включва бързо-зарядното и докато свърши 6-тия час пак ще има за пробег 200 км.