Last news in Fakti

15 Март, 2023 13:29 19 220 19

Waze най-после получава функция, която Google Maps има от край време

  • waze-
  • електромобили-
  • google maps-
  • приложение-
  • навигация

Приложението вече ще показва зарядни станции

Waze най-после получава функция, която Google Maps има от край време - 1

Потребителите на Waze, които притежават електромобили вече ще могат да се възползват от много полезна функция, която разработчиците на приложението официално въведоха. Става въпрос за функционалност, която е налична в Google Maps от край време и показва наличните станции за зареждане, заедно с типа портове, които поддържа.

Функцията вече може да бъде включена от настройките, ако разполагате с последната версия на приложението. За съжаление, функцията не ви дава възможност за избор на автомобил, което да ви позволи да филтрирате зарядните станции, но вероятно и това ще бъде добавено в бъдеще. Към момента единствено може да изберете порта за зареждане, който желаете да виждате.

За сметка на това, приложението ви дава информация относно типа на зарядната станция, мощността на станцията, разстоянието до нея, както и часовете през които работи. Очаква се до края на седмицата функцията да достигне до все повече потребители.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джон

    4 21 Отговор
    И после Гугъл не били изостанали! Това го има Апъл картите от време оно. Само ще ви дам за пример новата зарядна станция на кауфланд в Горубляне, който още дори не е отворил - има я отдавна на картата.

    Коментиран от #2

  • 2 Гугъл

    20 6 Отговор

    До коментар #1 от "Джон":

    Google maps > Apple maps. Няма място за сравнение! Продължавай да си баеш

    Коментиран от #3

  • 3 Джон

    3 12 Отговор

    До коментар #2 от "Гугъл":

    Хайде да допринесем малко за дискусията. Тук коментираме качеството на Гугъл картите. Ти твърд, че са по-добри от апълските, хем ти обясних, че тази функционалност ние я имаме и без да се пускат статия през месец за нея. Прилагам пример.

    Коментиран от #4

  • 4 гугъл

    10 4 Отговор

    До коментар #3 от "Джон":

    Google maps > Apple maps а над тях има и други.

    Коментиран от #5

  • 5 Иван

    4 13 Отговор

    До коментар #4 от "гугъл":

    Ще чакаме Google Maps да има толкова детайлни улици и сгради.

    Коментиран от #6

  • 6 гугъл

    11 2 Отговор

    До коментар #5 от "Иван":

    Кое не разбрахте? Google maps си просто по-добрата карта! Пуснал ми скрийншот някъде из щатите и се радва. Хубав обхват имат пръчките иначе.

    Коментиран от #10, #11

  • 7 Джон

    1 14 Отговор
    Апъл Мапс черпи информация от Forsquare и PlugShare за електро автомобили. В момента съм в Бизнес парка и на Гугъл мапс не мога да намеря половината места за хранене на картата. При Апъл излизат много повече, ако като цъкна има галерия със снимки, работно време, коментари, рейтинг, имейл, телефон, уебсайт, начини на плащане за всяко заведение и тн. Много по-богата информация. Същото е и с електромобилите - подробна информация от PlugShare.

    Наистина няма място за сравнение!

    Коментиран от #8, #9

  • 8 гугъл

    15 3 Отговор

    До коментар #7 от "Джон":

    Вярвай си! Гугъл мапс винаги е била по-добрата карта от двете.
  • 9 Попогай

    15 2 Отговор

    До коментар #7 от "Джон":

    Последно като бях в Берлин си направих предварителна 3D обиколка на един магазин с Google Maps за предварителен ориентир и далеч не съм съгласен, че Apple maps дават по-подробнаа информация а напротив доста по-назад са като цяло. Рейтингите, снимките, работното време и прочие са стандартна информация от годиииини къде отиваш ти? какво говориш въобще?
  • 10 Иван

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "гугъл":

    От Берлин е. Започнали са и тестове в съседни държави на България. Та скоро и тук. Обхвата е супер, но сградата блокира почти всеки сигнал.
  • 11 клио

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "гугъл":

    една чертичка е нещо обичайно за тези боклуци

    Коментиран от #12

  • 12 Иван

    1 6 Отговор

    До коментар #11 от "клио":

    Айде бе?

    Коментиран от #13

  • 13 гугъл

    10 2 Отговор

    До коментар #12 от "Иван":

    Хахаха, айде бе🤣🤣🤣 ! Вече сградата не ти блокира сигнала викаш ама wi-fi почна да ти бяга хаха ще ме умориш от смях и процентите на батерията и те са като асансьор. Да постнеш снимка с обхвата си 🤣. То всеки знае, че айфона не се слави с добър обхват ама нищо де видяхме, че може и да има и пълен обхват когато нещо не му пречи.

    Коментиран от #14, #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 гугъл

    7 2 Отговор

    До коментар #14 от "Иван":

    Ау, някой пак го прие лично. Добре де ама в тая огромна офис сграда поне wifi трябва да гърми яко 🤣. Не мърдай, не дишай...да не избяга още нещо.

    Коментиран от #17

  • 16 Иван

    1 7 Отговор

    До коментар #13 от "гугъл":

    По принцип е малко трудно да имаш добър обхват в огромна офис сграда, да. Wi-Fi сигнала ми бяга заради вивакомския рутер. Скоро го сменям с меш система. Батерията когато я зареждаш и използваш по принцип мърда. Нещо друго?

    Коментиран от #18

  • 17 Иван

    1 7 Отговор

    До коментар #15 от "гугъл":

    Хайде сега малко факти, че гледам се обърка.

    Първия скрийн е от офиса (кодти обхват - гърмящ Wi-Fi), втория - от апартамента ми (обратното).
  • 18 гугъл

    9 2 Отговор

    До коментар #16 от "Иван":

    Коментара ми беше ироничен ако не си забелязал тъй, че не съм се объркал, а ти не си ме схванал. Какво доказваш с тоя скрийншот? Че може да имаш пълен обхват ли? Това си е ясно, но това не променя факта, че айфона се слави като цяло с незадоволителен такъв. Сега един съвет скачай на wifi 7 меш рутери, но изчакай малко да пуснат повече модели хем догодина ще имате и вие wifi7 с новия А17 soc на 15 pro max, ultra моделите ви. Предполагам на обикновените 15-ки ще ви дойдат с А16.
  • 19 Валерко

    8 4 Отговор
    Това е най-дебилната навигация!
    - Завий на дясно, по-пряко е... и Караш 2 часа повече по някакви пътища, дето кола не е минавала с дни