Last news in Fakti

17 Март, 2023 14:14 3 368 4

Внимание към детайла: Боядисването на Bugatti отнема над 700 часа

  • bugatti-
  • пастиране-
  • chiron-
  • боядисване

Само за подготовката преди полагането на цвят са нужни 200 часа

Внимание към детайла: Боядисването на Bugatti отнема над 700 часа - 1

Повечето автомобилни производители използват роботи на поточните си линии, които бързо полагат боя на автомобила и по този начин позволяват производството на стотици хиляди, ако не и милиони автомобили годишно. Когато става въпрос за Bugatti, обаче, подобно нещо не може да се случи и компанията отделя изключително внимание към боята, подобно и на всеки друг детайл.

За целия процес по боядисване на Bugatti са нужни над 700 часа през които служителите на компанията са сигурни, че колата изглежда перфектно. Още преди да се нанесе каквото и да е покритие върху боята, експертите на Bugatti инспектират панелите за най-малките забележки и ги поправят ако има такива. На следващия етап се полага грунд, който след това се шкури до максимална гладкост.

След това се нанася основния цвят, последван от лак. След като лакът изсъхне той се шкури, след което тази процедура се повтаря три пъти. От Bugatti правят това, за да подсилят наситеността и дълбочината на цвета. След финалното нанасяне на лак, колата се подлага на повторна инспекция, където дори най-малкото несъответствие при цвета на панелите бива забелязано и поправено при нужда.

В следващата стъпка колата преминава през така наречения „светлинен тунел“, където боята се разглежда за допълнителни дефекти, надирания или други подобни. Там тя преминава през процес на пастиране и полиране, което е и финалната стъпка преди колата да бъде предадена към клиента с възможно най-добрата боя.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 анджак

    10 1 Отговор
    Затова ти с бугатитата много да внимават, когато паркират в градинки на инвалидни места, чужда собственост и пр. 😉
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 2344

    6 0 Отговор
    Ако караш Бугати едва ли ще живееш в блок,камо ли да паркираш в градинка
  • 4 димо

    1 1 Отговор
    За толкова часа самолет може да се сглаби.Тоя кола не е за ползване по кални, прашни улици по скоро да я слижиш на витрината само за гледане .