Last news in Fakti

23 Март, 2023 16:52 975 0

Hyundai показа робот за зареждане на електромобили (ВИДЕО)

  • hyundai-
  • ioniq-
  • ioniq 6-
  • електромобили-
  • зареждане-
  • зарядна станция-
  • робот

Има ли наистина нужда от подобно нещо?

Hyundai показа робот за зареждане на електромобили (ВИДЕО) - 1

Автомобилите и процесите в тях ще стават все по-автоматизирани и дори бихме казали, че това се случва динамично през последните години. Вече може да отметнем още едно нещо в списъка с автомобилни задължения, което може да бъде правено от робот. Най-новата разработка на Hyundai ни показва робот, който може автоматично да включва автомобила ви на зарядна станция и да го изключва след приключване на зареждането.

ACR, както е името на робота може да работи с различни зарядни станции, независимо от метеорологичните условия или типът на автомобила, който зареждате. Роботът използва сензори, които засичат зарядния порт на автомобила, отварят го и поставят кабела в него. След приключване на зареждането, софтуерът прави обратните стъпки.

Във видеото може да видите, че функцията е комбинирана с автоматизираното паркиране на Ioniq 6. Корейците казват, че този робот подобрява безопасността при зареждане на станции, а също така ви дава възможност да не излизате от колата, когато зареждате, което би било полезно при по-лошо време.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА