Last news in Fakti

19 Септември, 2013 12:11 2 164 0

Хеликоптер без пилот

  • boeing-
  • хеликоптер-
  • piasecki aircraft-
  • карнеги мелън-
  • ladar

В рамките на съвместна програма на университета "Карнеги Мелън", Piasecki Aircraft и Boeing започнаха първите изпитания на напълно автономна система за управление на хеликоптер. Прототипът на иновационната технология е монтиран на летателен апарат Little Bird, производство на компанията Hughes Helicopters.

На борда на машината и по-конкретно в предната част на фюзелажа е разположен изключително бърз двулъчев скенер, носещ името LADAR. Именно той позволява на хеликоптера да направи триизмерна картина на обстановката в реално време. Интелигентният алгоритъм умее да избягва препятствия и да изготвя оптималната траектория.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА