Last news in Fakti

25 Септември, 2013 11:38 4 617 1

Нов вид хибриден акумулатор

  • tesla-
  • акумулатор-
  • батерия-
  • електромобил-
  • йон-литиева-
  • метал-въздушна

 

Американската компания Tesla Motors подаде заявка за патентоване на технология, с която електромобилите Tesla ще използват два различни типа акумулатори. Идеята на подобна конструкция е да бъде увеличен автономния пробег на превозните средства. Заявката е била подадена още през юни тази година, но чак сега стана обществено достояние.
 
Намерението на инженерите от Tesla е да използват традиционните йон-литиеви батерии за непосредствено захранване на електрическия двигател и допълнителен метал-въздушен акумулатор, който ги подпомага и по този начин удължава автономния пробег на електромобила.
 
В патентната заявка обаче не се указва точният тип на въпросната допълнителна метал-въздушна батерия. Съществуват няколко варианта на подобни акумулатори: с литий, алуминий или с цинк в качеството на аноден материал. Катод се явява пореста метална пластина. Всички метал-въздушни батерии се характеризират с повече мощ, но с по-кратък живот.
 
Именно поради тази причина метал-въздушната батерия ще помага на йон-литиевите само при нужда или иначе казано при пътуване на по-дълги разстояния. Така тя ще се зарежда по-рядко и животът й ще бъде увеличен. Въпросните допълнителни акумулатори не са скъпи, така че цените на електромобилите Tesla няма да се повишат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бати батев

    0 0 Отговор
    Всичко е добре ,но само 17,5кг олекотяване за всички джанти малко безмислено