Last news in Fakti

2 Юни, 2023 15:27 6 608 12

Nokia показа евтин смартфон с голяма батерия

  • nokia c300-
  • nokia-
  • c300-
  • смартфон

C300 ще се предлага за около 250 лева

Nokia показа евтин смартфон с голяма батерия - 1

През последните години схващането за евтини смартфони се появи и докато повечето устройства на пазара се предлагат с цени от над 400 лева, то все още има някои предложения, които не са толкова скъпи. От Nokia излязоха с ново такова в лицето на C300, смартфон от ниския клас, който дебютира по-рано днес. Смартфонът пристига с цена от 139 долара или около 250 лева.

За тази сума от Nokia предлагат 6.52-инчов IPS дисплей с резолюция от 1600х720 пиксела. Процесорът е Snapdragon 662 с 8 ядра и тактова честота от 2Ghz. Смартфонът разчита на 3GB RAM памет и 32GB вградена памет с възможност за увеличаване чрез microSDXC карта.

На гърба е поставена основната камера с резолюция от 13MP, както и още два сензора с по 2MP резолюция. Единият от тях е за макро снимки, докато другият подпомага снимането в портретен режим и създаването на усещането за боке. В предната част също има камера с резолюция от 2MP. Батерията е с капацитет от 4000мАч и осигурява до два дни ползване, споделят от Nokia. Налични са още сензор за пръстови отпечатъци, както и 3.5мм аудио жак.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тошко

    7 23 Отговор
    3 GB рам не стигат и на приложението за телефонни разговори. Ако включиш Вайбър, може да стопиш пластмасите.
    От опит със съвременна китайска Нокия казвам.

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "Тошко":

    Жалко,тъкмо си купих самунг с телка за 800,чак сега видях за 250

    Коментиран от #11

  • 4 Хотел

    5 15 Отговор
    Цял живот попадам на Нокия с калпав софтуер

    Коментиран от #9

  • 5 По добро предложение от Xiaomi

    21 5 Отговор
    Ето ти най-евтиният им телефон който в България струва в момента 134лв. Както виждаш в клипа го сравняват по някои параметри дори с iphone 13 дори по снимките. С него можеш да снимаш 4k видео, има 6,5 инча дисплей 5000 мили амперчаса батерия, която издържа два дни или два пъти повече от iphone, както и 10 вата зарядно с кабел включени в цената.

    Коментиран от #8

  • 6 Владимир

    11 9 Отговор
    Точно такъв смартфон търся ако го има в България евтин за 250 лв ще си поръчам Нокиа
  • 7 Иван

    5 11 Отговор
    "Бедният" българин е идеален таргет.

    Коментиран от #10

  • 8 Нарухито

    4 7 Отговор

    До коментар #5 от "По добро предложение от Xiaomi":

    Коментарът ти щеше да е много смешен, ако не беше толкова трагичен...
  • 9 Алекс

    11 8 Отговор

    До коментар #4 от "Хотел":

    Не знам ти на какъв софтуер си попадал, но Нокиа идват с Android One, една от най-изчистените и най-стабилни версии на операционната система. Ако не беше служебния iPhone и трябваше да си избирам личен телефон, бих си взех някой от флангманските модели на Нокиа.
  • 10 Глупости

    13 1 Отговор

    До коментар #7 от "Иван":

    Таакъв телефон е идеален за хора , които не се интересуват от техника и не са притенциозни и не виждат смисъла да дават повече пари за телефон. Един приятел си взе една нокиа с някакъв циклещ процесор ама на него не му пречи и си го ползва вече трета година.
  • 11 балъциболл

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Имаш излишни кинти -- пилей си ги за едно ало и някоя друга снимка а който няма или не му се пилеят за глупости или за фръцкане то REALMI, REDMI NOTE ,OPPO и др. са идеални че и ако нещо паднат да не те е яд много а и работят идеално, едно време се гледаше марка но бяха в зората си gsmite и си струваха а сега някои стари марки са даже по зле.!
  • 12 Ева

    2 1 Отговор
    Ето защо е евтин!
    3 гб рам за нищо не стигат вече.
    Няма да работи този телефон!