Last news in Fakti

9 Юни, 2023 12:10 1 496 1

Още един автомобилен гигант ще разчита на Tesla за зареждане

  • tesla-
  • gm-
  • ford-
  • general motors-
  • зареждане-
  • зарядна станция

След Ford, това ще направят и от General Motors

Още един автомобилен гигант ще разчита на Tesla за зареждане - 1

След като в края на май месец Ford обяви официално, че колите на марката в САЩ ще използват зарядни портове на Tesla, сега друга голяма автомобилна компания направи същото. Чрез публикация в Twitter Spaces, изпълнителният директор на General Motors – Маръ Бара потвърди появилите се напоследък слухове, че новите коли на марката ще използват зарядни портове на Tesla от стандарта NACS.

Първоначално това ще се случи като собствениците на електромобили на GM получат безплатни адаптери, най-рано през 2024-та, а на по-късен етап, вероятно през 2025-та, ще се появят и първите електромобили на компанията, които да използват стандарта.

"Още по-вълнуващо е, че нашите настоящи собственици на електрически превозни средства могат да използват 12 000 бързи зарядни станции на Tesla в началото на следващата пролет с помощта на адаптер", каза Бара. "Планираме да приемем северноамериканския стандарт за зареждане, работим наистина усилено, за появата на първият ни такъв автомобил през 2025 г.", допълни главният изпълнителен директор.

След съобщението на Ford, а сега и на GM, около 300 000 водачи на електрически превозни средства ще получат достъп до зарядната инфраструктура на Tesla, която поне към момента е една от най-развитите и най-бързите в световен мащаб.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    3 0 Отговор
    Да обясним на незапознатите !! За да ползваш зарядните станции на Тесла , трябва да имаш акаунт в сайта на Тесла !!!!! Вързан със съответната кредитна карта !!! Тоест Тесла ще има директен достъп до ВСИЧКИ , до един , потенциални клиенти на електромобили !! Със съответните данни за всички техни пътувания , честота на зареждане и среден пробег !! Както и всички възможности да им предложат по-добра оферта за следващия им автомобил , дори чрез замяна на сегашния почти веднага !!! И за всичко това дори тези потенциални клиенти ще си плащат като попове , което ще доведе приходите от мрежата зарядни до почти приходите от продажба на автомобили !! А конкурентите явно официално се отказват от развитието на собствена мрежа зарядни !!! Кой още не вярва , че Форд и ГМ са бъдещи клонове на Тесла по един или друг начин ???