Last news in Fakti

7 Ноември, 2023 20:26 1 764 4

GM спира производството на автономното си такси след инциденти

  • cruise-
  • автономни таксита-
  • автономно такси

Какви ще са последиците?

GM спира производството на автономното си такси след инциденти - 1

Програмата за споделяне на пътувания Cruise на General Motors не преживя точно най-добрите няколко седмици. През последните седмици подразделението беше подложено на обстрел от страна на обществеността и регулаторните органи, като щатът Калифорния дори спря разрешението му да предлага платени пътувания без шофьор поради огромни опасения за безопасността.

Сега, като пореден удар по компанията, която се занимава с производство на роботизирани таксита, главният изпълнителен директор на Cruise Кайл Вогт е потвърдил пред работниците, че компанията майка спира производството на електрическия Cruise Origin.

Според Forbes, които са получили аудиозапис от срещата, Вогт е потвърдил производствената пауза пред персонала по време на среща на всички служители. Тази дискусия е имала за цел да обсъди как компанията ще се справи с решението на Калифорнийския департамент за моторни превозни средства да спре разрешителното за експлоатация на Cruise без шофьор.

Спирането на разрешителното стана миналия месец, след като жена беше тежко ранена от управляван от човек автомобил, а след това изхвърча пред Chevrolet Bolt EV без шофьор с марката Cruise, който я прегази. Щатските регулаторни органи твърдят, че Cruise е "представила в невярна светлина" технологията за безопасност на своите автомобили без водач, и изразиха особена загриженост за безопасността на пешеходците. Скоро след това Cruise обяви, че спира всички операции с автомобили без шофьори в цялата страна.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хайде Госта

    1 0 Отговор
    Да поеме всички нападки по електрическата катафалка и гениите които са я измислили и за ги защити с железни необорими доводи.