Last news in Fakti

12 Януари, 2024 21:47 5 859 2

Xiaomi развенча слуховете

  • xiaomi-
  • su7

Няма да видим версия с бензинов двигател скоро

Xiaomi развенча слуховете - 1

След представянето на своя SU7 EV Xiaomi наскоро инициира 100 сесии с въпроси и отговори в китайските социални медии, за да отговори на запитванията и да разсее слуховете, разпространявани в автомобилната общност. Забележително е, че по време на последния сегмент от сесията говорител на Xiaomi опроверга спекулациите за предстояща версия на SU7 с удължен пробег (EREV).

Преди това разяснение слуховете бяха набрали скорост, подхранвани от набирането на инженери за EREV от други компании в Xiaomi. Въпреки това Xiaomi официално опроверга идеята за EREV вариант на SU7 в близко бъдеще, като заяви, че фокусът ще бъде върху развитието на нейната напълно електрическа платформа Modena EV.

Противно на някои по-ранни съобщения, които предполагаха потенциална премиера на SU5, Xiaomi уточни, че такава премиера не се очаква в скоро време. Това противоречи на спекулациите за представяне на по-малък автомобил от Xiaomi, базиран на платформата Modena, през 2025 г.

Въпреки че електрическият автомобил с удължен пробег все още може да бъде част от бъдещите автомобилни начинания на Xiaomi, последните изявления показват забавяне на графика в сравнение с първоначалните очаквания. Някои наблюдатели от бранша предполагат, че представянето на EREV модел може да последва пускането на втори изцяло електрически автомобил, базиран на платформата Modena, което показва стратегически напредък в гамата електрически автомобили на Xiaomi.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    4 12 Отговор
    Жалми, както всичко китайско вижда залеза. Да не се напъват.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.