Last news in Fakti

26 Септември, 2023 09:00 30 958 5

5 неща, с които Samsung Galaxy Z Fold5 превъзхожда стандартните премиум телефони

  • samsung-
  • galaxy-
  • fold 5

Една седмица със най-новата джаджа на Samsung

5 неща, с които Samsung Galaxy Z Fold5 превъзхожда стандартните премиум телефони - 1

Едно е да пробваш сгъваем телефон в магазина, а съвсем друго е да го използваш всеки ден в продължение на седмица. За тези седем дни разбрахме, че корейската иновация значително превъзхожда стандартните смартфони от висок клас. В какво се състоеше тестът. Просто със Samsung Galaxy Z Fold5 правехме същото, което правим и с всеки друг смартфон. В края на седмицата разбрахме, че покупката на флагмана на Samsung наистина си заслужава да бъде обмислена.

Да, Galaxy Z Fold5 не е евтин, макар вече да го видяхме в продажба и с различни отстъпки, но дори и на редовната му цена, това устройство има доста убедителни причини да ви накара да направите най-добрия сгъваем телефон свой собствен. Ето 5 неща, с които Galaxy Z Fold5 побеждава всеки друг смартфон.

Голям, много голям дисплей

5 неща, с които Samsung Galaxy Z Fold5 превъзхожда стандартните премиум телефони


Основният дисплей на Galaxy Z Fold5 е масивен и в сравнение всички други смартфони на пазара ви предлага картина с огромна разлика, особено, когато решите да гледате видео или филм.

С други думи Galaxy Z Fold5 е като кино, побиращо се в джоба ви, и с него спокойно можете да се наслаждавате на най-добрите стрийминг услуги. И в същото време (в сгънато състояние) се усеща като телефон. Важно е да отбележим и, че дисплеят на новия Samsung Z Fold5 е по-ярък дори и от всепризнатия Z Fold4, въпреки че гънката все още се забелязва, но само под определени ъгли. И в никакъв случай не дразни.

Многофункционален до немай-къде

5 неща, с които Samsung Galaxy Z Fold5 превъзхожда стандартните премиум телефони


Първоначално екипът ни бе на мнение, че многофункционалността на тази иновация е дори прекалена. Фактът, че Galaxy Z Fold5 може да стартира до три приложения наведнъж /на практика са даже четири, ако включите опцията за изскачащ прозорец върху всичко останало/ може дори да ви идва в повече на пръв поглед. Но при ежедневна употреба открихме, че функционалността на отделните прозорци е страхотна за стартиране на две приложения едно до друго, като браузъра Chrome и Slack (многофункционален месинджър, позволяващ комуникация, включително чрез поточно видео, споделяне на файлове и т.н.), например.

Освен това не трябва да се пренебрегва и възможността за плъзгане и пускане на съдържание от един прозорец в друг, като например изваждане на снимка от приложението "Снимки" и поставянето ѝ в изходящ имейл или съобщение.

Прави ви много, много по-продуктивни

5 неща, с които Samsung Galaxy Z Fold5 превъзхожда стандартните премиум телефони


Galaxy Z Fold5 е най-близкото нещо, което напълно отговаря на определението "лаптоп в телефон". Например, докато човек се прибира от работа, може да провери календара си в Google, да поразцъка някоя екселска таблица или, в нашия случай, да редактираме статии в метрото.

Дисплеят на Galaxy Z Fold5 е достатъчно широк, така че да позволява да се види много повече от една обикновена електронна таблица, например в сравнение с относително тесния панел на стандартните смартфони, та били те и от най-висок клас. Друг начин, по който Galaxy Z Fold5 помага за продуктивността, е неговата лента на задачите. Не е нужно да изтегляте "превключвател" на задачи, за да преминете от едно приложение към друго. Можете просто да докоснете приложението, което искате, в лентата със задачите в долната част на екрана. Можете също така да персонализирате тази лента по ваш вкус.

Режимът Flex определено улеснява живота ви

5 неща, с които Samsung Galaxy Z Fold5 превъзхожда стандартните премиум телефони


Едно от основните предимства на дизайна на Galaxy Z Fold5 е режимът Flex, който ви позволява да позиционирате телефона като лаптоп на маса и да правите всякакви неща със свободни ръце. Това включва правене на снимки и видео без статив, както и гледане на най-добрите предавания или рецепти по Netflix. Особено ни харесва как може да се проведе бърза видеоконференция с помощта на Google Meet, без да се налага да се държи самото устройство.

Работи с S Pen (но според индивидуалните потребности)

5 неща, с които Samsung Galaxy Z Fold5 превъзхожда стандартните премиум телефони


Този телефон не разполага с жлеб за S Pen, но имате опцията да си водите бележки и да рисувате върху дисплея на Galaxy Z Fold5 със стилуса, който да си закупите отделно – самостоятелно или в комбинация със стилен калъф. Стилусът може да ви бъде полезен например, когато извършвате фини редакции на снимки в приложения като Photoshop за Android.

Това са само пет от нещата, които на нас ни направиха впечатление, но трябва да знаете, че възможностите на този смартфон са огромни и едва ли ще има човек, който да остане разочарован от функциите и производителността му. За това, независимо от пристрастията ви към определена марка или модел, съветът ни е да обърнете внимание на новия сгъваем флагман на Samsung.
За нас седемдневният експеримент определено бе впечатляващ.

5 неща, с които Samsung Galaxy Z Fold5 превъзхожда стандартните премиум телефони


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 14 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    9 7 Отговор
    Няма по-добър телефон от този
  • 2 Вуду 👾

    1 6 Отговор
    Баба Стоянова такъв ли размахва в национален ефир? Защото тая гънка отлепила половината екран!
  • 3 истината и само истината

    3 4 Отговор
    с нищо
  • 4 Otto

    5 1 Отговор
    Наистина уникален телефон, но и той като бмв-то от другата статия на Радо - ревюто на х6 - прекалено скъп.
  • 5 Български гражданин

    0 2 Отговор
    Това ако падне и се счупи дисплей не ми се мисли, колко ще струва ремонта!😁