Last news in Fakti

7 Февруари, 2024 19:13 1 890 0

Появи се снимка на смартфона на Polestar

  • meizu-
  • polestar-
  • смартфон

Компанията планира скоро да представи устройството

Появи се снимка на смартфона на Polestar - 1

Докато някои производители на автомобили се фокусират върху разработването на собствен софтуер, Polestar засилва технологичната си игра, като навлиза в сферата на смартфоните. Въпреки че Polestar Phone е в процес на разработка от известно време, последните данни сочат, че пускането му на пазара е съвсем скоро.

Присъствието на Polestar Phone в списъка на поддържаните от Google Play устройства, открит от MySmartPrice, потвърждава съществуването му и показва, че автомобилният производител е близо до финалните етапи преди публичното му пускане. Въпреки че все още няма конкретни подробности за датата на пускане на пазара, тъй като Световният мобилен конгрес (MWC) е съвсем близо, няма да е изненадващо Polestar да представи своя дебютен смартфон по време на събитието, което започва на 26 февруари.

Партньорството между Polestar и Meizu за производството на Polestar Phone не е неочаквано, като се има предвид, че и двете компании са собственост на китайския гигант Geely. Polestar предвижда смартфонът да бъде придружаващо устройство за купувачите на нейните електрически превозни средства.

Polestar възнамерява да оборудва телефона със спецификации от висок клас, които потенциално включват чип Qualcomm Snapdragon от серията 8. Подобно на Galaxy S24 Ultra на Samsung, който разполага със Snapdragon 8 Gen 3, телефонът Polestar се очаква да предложи върхова производителност. Освен това смартфонът може да се отличава с тройна камера, здрава метална рамка за издръжливост и естетика, както и с изрязан отвор за селфи камерата. Очаква се първоначалното пускане на пазара да включва само бяла версия на устройството.

Що се отнася до наличността, макар че участието на Meizu в производството може да предполага фокус върху китайския пазар, нарастващата популярност на Polestar в други региони, като например Европа, може да доведе до международно пускане. Телефоните на Meizu се предлагат и на различни пазари извън Китай, което показва потенциал за по-широко разпространение.

Polestar Phone ще дебютира с Android 14, но ще работи с персонализирана версия, разработена от Meizu. Този персонализиран софтуер ще предлага безпроблемна интеграция с автомобилите Polestar, включително поддръжка на Flyme Auto, автомобилното изживяване на Meizu, което обещава подобрено изживяване за свързаност в автомобила отвъд това, което предлагат традиционните системи като Android Auto и CarPlay.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА