Last news in Fakti

8 Февруари, 2024 17:27 1 702 0

Apple CarPlay Plus дебютира в новия Taycan

  • apple-
  • apple carplay-
  • porsche-
  • taycan

Системата е едно цяло с тази на колата

Apple CarPlay Plus дебютира в новия Taycan - 1

Както вчера ви разказахме, Porsche представи обновения Taycan, като демонстрира редица подобрения, включително увеличена мощност, удължен пробег и възможности за по-бързо зареждане. Забележително е, че популярният електрически автомобил вече разполага с най-новата итерация на инфоразвлекателната система в автомобила, наречена Apple CarPlay+.

Въпреки че Aston Martin и Porsche подшушнаха за новата технология миналата година, подробностите бяха оскъдни. Очакваше се обаче, че Apple CarPlay+ ще се интегрира безпроблемно със системите на автомобила, осигурявайки цялостно Apple изживяване и цялостен контрол над автомобила чрез познат интерфейс.

След като iPhone се свърже с автомобила чрез приложението на Porsche, CarPlay+ става достъпен, макар и първоначално да се показва под логото на Porsche, което може да предизвика известно объркване. Въпреки това последващото потребителско изживяване е забележително оптимизирано.

Благодарение на преработеното оформление на екрана всички функции на автомобила са леснодостъпни, като отпада необходимостта от навигиране в множество менюта. Управлението на климатика, регулирането на околната светлина и други функции вече са удобно обединени на един екран. Прости подобрения като климатичните режими предлагат настройки с едно докосване, допълнени от програми за персонализиране за допълнително удобство.

Освен това системата вече показва важна информация, която обикновено е достъпна от iPhone. Сред допълненията е приложението Coffee App, което насочва водачите към близките кафенета по определения маршрут. Навигацията се възползва от опции за живописни маршрути, опростено откриване на станции за зареждане и изчерпателна статистика за шофиране, проследяваща различни параметри като ускорение и навици на шофиране.

Интеграцията на Apple Music е безпроблемна, като споделя екрана с управлението на радиото за по-интуитивно потребителско изживяване. Макар че в момента е ограничена до основния екран на инфоразвлекателната система, Porsche обещава, че бъдещите актуализации ще позволят на CarPlay+ да поеме контрола над арматурното табло, показвайки съответната информация директно пред водача.

Към момента Porsche и Aston Martin са единствените автомобилни производители, които внедряват Apple CarPlay+ в своите автомобили, като няма потвърждение за други такива на този етап Въпреки това CarPlay+ изглежда предлага значителни подобрения в сравнение със съществуващите системи, което е положителна стъпка напред в областта на информационно-развлекателните технологии в автомобилите.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА