21 Февруари, 2024 18:06 5 664 25

Това са най-продаваните смартфони за 2023-та

  • apple-
  • iphone-
  • samsung-
  • galaxy

Apple държи 7 от първите 10 позиции

Това са най-продаваните смартфони за 2023-та - 1

През 2023 г. Apple продължи да доминира на световния пазар на смартфони, като си осигури седем от десетте най-продавани смартфона, отбелязвайки постижение, подобно на предходната година. Въпреки това се наблюдаваше отличителна промяна, тъй като класацията следваше последователен ред, като iPhone заемаше позиции от 1 до 7 в списъка. Това контрастира с предишни години, когато редът е бил по-различен. Samsung се оказа единственият друг производител, представен в списъка, като присъствието му беше ограничено до три достъпни модела от серията Galaxy A.

Въпреки че е представен през 2022 г., iPhone 14 се очертава като най-продаваният смартфон за 2023 г., като завладява приблизително 3,9% дял от световните доставки на смартфони. Данните на Counterpoint подчертават, че значителна част от доставките на iPhone 14 произхождат от Съединените щати и Китай, което подчертава силната позиция на Apple на тези ключови пазари. Следват iPhone 14 Pro Max и iPhone 14 Pro, които заемат съответно втора и трета позиция, докато миналогодишният модел, iPhone 13, заема четвърто място.

Това са най-продаваните смартфони за 2023-та

Представянето на серията iPhone 15 през четвъртото тримесечие на 2023 г. донесе допълнителен успех за Apple, като iPhone 15 Pro Max се превърна в най-продаваното устройство през този период и зае пета позиция като цяло. След него на шесто място се нарежда iPhone 15 Pro, а стандартният iPhone 15 заема седмото място. Samsung допълни списъка със своите устройства от серията Galaxy A, като Galaxy A14 5G, A04e и A14 4G заеха последните три позиции.

В перспектива за 2024 г. анализаторите на Counterpoint очакват по-разнообразно представяне на производителите в списъка на десетте най-големи, с включването на поне един китайски производител и засилено присъствие на устройства за 5G. Тази прогноза отразява развиващата се динамика на пазара на смартфони и потенциала на нововъзникващите играчи да оспорят доминацията на утвърдени марки като Apple и Samsung.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боли Ме Курац

    12 4 Отговор
    Серио3но
  • 2 Чавдар

    8 41 Отговор
    Какъв селяндур трябва да си, за да си купиш Андроид?

    Коментиран от #6, #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 .....

    21 3 Отговор
    Тази класация е правена в някое училище
  • 5 Сашо

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "Калпазанин":

    Харесваш ли НРБ?
  • 6 Кокошката🐔🐔🐔

    14 4 Отговор

    До коментар #2 от "Чавдар":

    Чавдарееее, по погрешка ти дадох плюс, защото вместо андроид в първия момент прочетох айфон❗❗❗

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Кокошката🐔🐔🐔

    30 3 Отговор
    А сега по темата - айфона е за богати или уонаби богати и не особено интелигентни комплексари, докато андроида е за широко скроени и стоящи здраво на земята разумни човеци❗
  • 9 Е46ца

    22 7 Отговор
    Айфона е ширпотреба за промитите тинейджъри.Успелите бизнесмени си купуваме андроид.
  • 10 Иван от Троян

    5 12 Отговор

    До коментар #2 от "Чавдар":

    Подкрепям , и бих добавил .що за мазохист , андройда с 2 ъпдейта и вече е забил тотално.Камерата и тя леш.Като се снима с андройд снимката излиза все едно от друг свят нищо реално, а като се увеличи снимката пиксели пиксели.ужас.А вида на устройствата китайска играчка от 5 лв на магазина купувана от китай за 5 стотинки бр.Никакъв стил ,елегантност направо скука.Един телефон от ябълката , ползван нормално, пазен,собственика да се е грижил за него да няма мръсотия може да изкара над 10г дори батерията ще в първоначален вид.А андроида като зацикли и толкова.

    Коментиран от #13

  • 11 Джон

    1 5 Отговор
    Андроидаджиите могат ли да обяснят класацията?

    Коментиран от #14

  • 12 Този

    5 0 Отговор
    Еее, развалихте ми целия ден с тая новина. Пък аз ги чаках ей сега до обяд да са обявили фалит, нали така казваше един господин дроид ... Бива ли такова нещо, как не ви е срам, как да се радвам на живот без тотално унищожение на Апъл... То и кафето ми горчи и цигарата ми пари като чета тая новина... Не ви е срам, а фактчекърите провериха ли, сигурно ли е. Как може да са първи, такова доверие имах на коментиращите тук, че се вързах... Всяка сутрин отварям очи с надеждата за спад в продажбите, но уви!!!
  • 13 Е46ца

    6 5 Отговор

    До коментар #10 от "Иван от Троян":

    Хаха ти сериозно ли?Нищо не разбирашнот телефони мой човек."Андроида бил забивал с 2 ъпдейта и камерата била леш".Хахах първо с андроид има 1000 тела само за тая година , от който има и за 300 лв който снимат по-добре от айфона.По-добра резолюция по-добри цветове. Не ми хвали изобщо тая орязана пръчка,цветовете на камерата са и мега фълшиви и след 2 ъпдейта батерияра умира и започват непрестанните крашвания.За орязания ОС даже няма какво да говоря.

    Коментиран от #15

  • 14 Е46ца

    7 4 Отговор

    До коментар #11 от "Джон":

    Могат 72% андроид , 24 % иОС и 4% други.Плюс това това са доставени айфон пръчки ,който още висят по магазините.Маркетингови трикове за овцете , който всяка година са едни и същи,но признавам имат доста продажби все пак света се напълни с малоумници който по цял ден гледат тик тока а и краварите са доста.

    Коментиран от #19

  • 15 Иван от Троян

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Е46ца":

    И ми го казва човек на ниския умствен багаж каращ бмв.Боже боже.ПО добре замълчете.80%от катастрофите, вандалите и проблемните на пътя карат бмв.

    Коментиран от #16

  • 16 Е46ца

    5 3 Отговор

    До коментар #15 от "Иван от Троян":

    Ти си карай 20 годишния опел на газ , нали си тарикат.Кола за 1000лв и телефон за 2000лв.Само висшисти караме бмв-тата.Кви катастрофи те гонят незнам. БМВ то е кола за човек ,който умее да шофира.

    Коментиран от #17

  • 17 Иван от Троян

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "Е46ца":

    20г опел ще имаш да взимаш..бмв е най просташката кола карат я само гологлави за затвора, анцузи адидес, и други качулати за по 20г + на топло.

    Коментиран от #18

  • 18 Е46ца

    1 4 Отговор

    До коментар #17 от "Иван от Троян":

    Хаха Облъчен си от БТВ новините.По-малко пред Тв и компа стой.Кво сега всичките с бмв та да ни вкарат в затвора така ли?.Умен си да, ама и ми се струва ,че робуваш на марки.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Айфоня е на мода

    2 3 Отговор
    Се тачи само от кифли и комплексари и нищо неразбиращи екземпляри погълнати от лъжите на техните господари.

    Коментиран от #21, #22

  • 21 Джон

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Айфоня е на мода":

    Бедните гледат от богатите.
  • 22 Твоите Любимци

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Айфоня е на мода":

    Лавров, Медведев, Песков, Захаровна - всички са с Айфон

    Коментиран от #23

  • 23 Бастунчо

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Твоите Любимци":

    Да тези алкохолици щом са с айфон , значи е страхотен.Има логика да.

    Коментиран от #24

  • 24 Михаил

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Бастунчо":

    Твоят любимец Тръмп - и той е с Айфон.
  • 25 Стойчо

    0 0 Отговор
    Елон Мъск използва Айфон, а не андроид, например. Защо всичи бягат от андроида?