Last news in Fakti

21 Февруари, 2024 18:06 5 434 25

Това са най-продаваните смартфони за 2023-та

  • apple-
  • iphone-
  • samsung-
  • galaxy

Apple държи 7 от първите 10 позиции

Това са най-продаваните смартфони за 2023-та - 1

През 2023 г. Apple продължи да доминира на световния пазар на смартфони, като си осигури седем от десетте най-продавани смартфона, отбелязвайки постижение, подобно на предходната година. Въпреки това се наблюдаваше отличителна промяна, тъй като класацията следваше последователен ред, като iPhone заемаше позиции от 1 до 7 в списъка. Това контрастира с предишни години, когато редът е бил по-различен. Samsung се оказа единственият друг производител, представен в списъка, като присъствието му беше ограничено до три достъпни модела от серията Galaxy A.

Въпреки че е представен през 2022 г., iPhone 14 се очертава като най-продаваният смартфон за 2023 г., като завладява приблизително 3,9% дял от световните доставки на смартфони. Данните на Counterpoint подчертават, че значителна част от доставките на iPhone 14 произхождат от Съединените щати и Китай, което подчертава силната позиция на Apple на тези ключови пазари. Следват iPhone 14 Pro Max и iPhone 14 Pro, които заемат съответно втора и трета позиция, докато миналогодишният модел, iPhone 13, заема четвърто място.

Представянето на серията iPhone 15 през четвъртото тримесечие на 2023 г. донесе допълнителен успех за Apple, като iPhone 15 Pro Max се превърна в най-продаваното устройство през този период и зае пета позиция като цяло. След него на шесто място се нарежда iPhone 15 Pro, а стандартният iPhone 15 заема седмото място. Samsung допълни списъка със своите устройства от серията Galaxy A, като Galaxy A14 5G, A04e и A14 4G заеха последните три позиции.

В перспектива за 2024 г. анализаторите на Counterpoint очакват по-разнообразно представяне на производителите в списъка на десетте най-големи, с включването на поне един китайски производител и засилено присъствие на устройства за 5G. Тази прогноза отразява развиващата се динамика на пазара на смартфони и потенциала на нововъзникващите играчи да оспорят доминацията на утвърдени марки като Apple и Samsung.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боли Ме Курац

    12 4 Отговор
    Серио3но
  • 2 Чавдар

    8 41 Отговор
    Какъв селяндур трябва да си, за да си купиш Андроид?

    Коментиран от #6, #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 .....

    21 3 Отговор
    Тази класация е правена в някое училище
  • 5 Сашо

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "Калпазанин":

    Харесваш ли НРБ?
  • 6 Кокошката🐔🐔🐔

    14 4 Отговор

    До коментар #2 от "Чавдар":

    Чавдарееее, по погрешка ти дадох плюс, защото вместо андроид в първия момент прочетох айфон❗❗❗

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Кокошката🐔🐔🐔

    30 3 Отговор
    А сега по темата - айфона е за богати или уонаби богати и не особено интелигентни комплексари, докато андроида е за широко скроени и стоящи здраво на земята разумни човеци❗
  • 9 Е46ца

    22 7 Отговор
    Айфона е ширпотреба за промитите тинейджъри.Успелите бизнесмени си купуваме андроид.
  • 10 Иван от Троян

    5 12 Отговор

    До коментар #2 от "Чавдар":

    Подкрепям , и бих добавил .що за мазохист , андройда с 2 ъпдейта и вече е забил тотално.Камерата и тя леш.Като се снима с андройд снимката излиза все едно от друг свят нищо реално, а като се увеличи снимката пиксели пиксели.ужас.А вида на устройствата китайска играчка от 5 лв на магазина купувана от китай за 5 стотинки бр.Никакъв стил ,елегантност направо скука.Един телефон от ябълката , ползван нормално, пазен,собственика да се е грижил за него да няма мръсотия може да изкара над 10г дори батерията ще в първоначален вид.А андроида като зацикли и толкова.

    Коментиран от #13

  • 11 Джон

    1 5 Отговор
    Андроидаджиите могат ли да обяснят класацията?

    Коментиран от #14

  • 12 Този

    5 0 Отговор
    Еее, развалихте ми целия ден с тая новина. Пък аз ги чаках ей сега до обяд да са обявили фалит, нали така казваше един господин дроид ... Бива ли такова нещо, как не ви е срам, как да се радвам на живот без тотално унищожение на Апъл... То и кафето ми горчи и цигарата ми пари като чета тая новина... Не ви е срам, а фактчекърите провериха ли, сигурно ли е. Как може да са първи, такова доверие имах на коментиращите тук, че се вързах... Всяка сутрин отварям очи с надеждата за спад в продажбите, но уви!!!
  • 13 Е46ца

    6 5 Отговор

    До коментар #10 от "Иван от Троян":

    Хаха ти сериозно ли?Нищо не разбирашнот телефони мой човек."Андроида бил забивал с 2 ъпдейта и камерата била леш".Хахах първо с андроид има 1000 тела само за тая година , от който има и за 300 лв който снимат по-добре от айфона.По-добра резолюция по-добри цветове. Не ми хвали изобщо тая орязана пръчка,цветовете на камерата са и мега фълшиви и след 2 ъпдейта батерияра умира и започват непрестанните крашвания.За орязания ОС даже няма какво да говоря.

    Коментиран от #15

  • 14 Е46ца

    7 4 Отговор

    До коментар #11 от "Джон":

    Могат 72% андроид , 24 % иОС и 4% други.Плюс това това са доставени айфон пръчки ,който още висят по магазините.Маркетингови трикове за овцете , който всяка година са едни и същи,но признавам имат доста продажби все пак света се напълни с малоумници който по цял ден гледат тик тока а и краварите са доста.

    Коментиран от #19

  • 15 Иван от Троян

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Е46ца":

    И ми го казва човек на ниския умствен багаж каращ бмв.Боже боже.ПО добре замълчете.80%от катастрофите, вандалите и проблемните на пътя карат бмв.

    Коментиран от #16

  • 16 Е46ца

    5 3 Отговор

    До коментар #15 от "Иван от Троян":

    Ти си карай 20 годишния опел на газ , нали си тарикат.Кола за 1000лв и телефон за 2000лв.Само висшисти караме бмв-тата.Кви катастрофи те гонят незнам. БМВ то е кола за човек ,който умее да шофира.

    Коментиран от #17

  • 17 Иван от Троян

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "Е46ца":

    20г опел ще имаш да взимаш..бмв е най просташката кола карат я само гологлави за затвора, анцузи адидес, и други качулати за по 20г + на топло.

    Коментиран от #18

  • 18 Е46ца

    1 4 Отговор

    До коментар #17 от "Иван от Троян":

    Хаха Облъчен си от БТВ новините.По-малко пред Тв и компа стой.Кво сега всичките с бмв та да ни вкарат в затвора така ли?.Умен си да, ама и ми се струва ,че робуваш на марки.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Айфоня е на мода

    2 3 Отговор
    Се тачи само от кифли и комплексари и нищо неразбиращи екземпляри погълнати от лъжите на техните господари.

    Коментиран от #21, #22

  • 21 Джон

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Айфоня е на мода":

    Бедните гледат от богатите.
  • 22 Твоите Любимци

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Айфоня е на мода":

    Лавров, Медведев, Песков, Захаровна - всички са с Айфон

    Коментиран от #23

  • 23 Бастунчо

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Твоите Любимци":

    Да тези алкохолици щом са с айфон , значи е страхотен.Има логика да.

    Коментиран от #24

  • 24 Михаил

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Бастунчо":

    Твоят любимец Тръмп - и той е с Айфон.
  • 25 Стойчо

    0 0 Отговор
    Елон Мъск използва Айфон, а не андроид, например. Защо всичи бягат от андроида?