Last news in Fakti

6 Март, 2024 12:08 1 971 2

Nissan спира някои екстри в старите си модели

  • nissan-
  • leaf-
  • великобритания

Собствениците на Leaf са недоволни

Nissan спира някои екстри в старите си модели - 1

Nissan Великобритания предизвика полемика, като обяви премахването на ключови функции от някои от най-ранните си електрически автомобили, което остави собствениците разочаровани. От 1 април няколко функции за удобство ще бъдат деактивирани, което ще засегне модели като Nissan Leaf и Nissan e-NV200, произведени преди 2016 г. Сред премахнатите функции са възможността за дистанционно предварително загряване или охлаждане на автомобилите чрез приложението за телефона, както и възможността за задаване на графици за зареждане, за да се използват тарифите извън пиковия период.

Според изявлението на Nissan пред BBC решението за изключване на приложението NissanConnect EV, което улеснява тези функции, е в очакване на залеза на 2G технологията. Тези по-стари автомобили разчитат на мрежова връзка 2G, която в крайна сметка ще бъде преустановена от телекомуникационните компании до края на десетилетието. Преждевременното прекратяване на поддръжката от страна на Nissan обаче повдигна вежди, като се има предвид, че до спирането на мрежата остават още няколко години.

Засегнатите собственици изразиха разочарованието си от минималното предупреждение, предоставено от Nissan, като имейлите, уведомяващи ги за изключването, са изпратени само месец преди изпълнението. Освен това Nissan не е предоставил възможност за обновяване на хардуера, за да се запази достъпът до тези функции.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    8 0 Отговор
    Требе да се продават нови електрокарчета... бизнесът май не върви както се очакваше.
  • 2 Облаци

    4 0 Отговор
    Както казва влогърът Лиус Росман, когато нещо е базирано "в облака" това всъщност е недостатък. Въпросният облак почти винаги е собстеност или поне се контролира от производителя, така че продуктът, за който си платил, изобщо не е твой и винаги си заложник на решенията и приумиците на производителя.

    Тесла и Епъл също много залагат на повсеместната "интеграция" между всякакви устройства и народът им се кефи. Мен обаче тази зависимост ме изнервя, ама това е, защото съм си луд.