Last news in Fakti

8 Март, 2024 16:06 3 318 3

Apple патентова сгъваем дисплей

  • apple-
  • iphone-
  • iphone 16

Очаква се той да се появи в iPhone или iPad

Apple патентова сгъваем дисплей - 1

Apple наскоро придоби патент за сгъваем дисплей, което може да проправи пътя за пускането на сгъваеми iPhone или iPad в бъдеще. Както се съобщава от Patently Apple, този иновативен дизайн на дисплея включва изтъняване на дисплея в зоната на сгъване с помощта на химическа обработка и използване на различни материали за поддържане на гладкост по време на процеса на сгъване.

Доклади от вътрешни за индустрията лица в Корея сочат, че пускането на пазара през 2026 г. може да е в рамките на възможното, което противоречи на по-ранните твърдения на Минг-Чи Куо, който предложи първият продукт на Apple със сгъваем екран да бъде 20,3-инчов MacBook, предвиден за 2027 г.

Според патента на Apple вдлъбнатините в областта на дисплея могат да бъдат намалени чрез вграждане на прозрачен покриващ слой, който припокрива панела на дисплея. В стъкления слой може да се образува продълговат жлеб или вдлъбнатина, успоредна на оста на огъване, като същевременно се припокрива с оста на огъване.

За да се подсили локално изтънената част, полимерът се отлага като течност в жлеба, получен от изтънената област, и впоследствие се втвърдява чрез UV светлина, топлина, катализатор и други техники за втвърдяване.

Патентът предлага още потенциална промяна на състава на стъклото, като натрият в стъклената повърхност може да бъде заменен с калий. Тази промяна би предизвикала компресивно напрежение в обработените повърхностни слоеве, което би повишило устойчивостта на стъклото на надраскване и други форми на увреждане от износване.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стив

    1 4 Отговор
    Предполагам, че няма да е телефон, а някакво ново устройство, за което другите компании още не са помислили.
  • 2 12345

    5 0 Отговор
    Смарт монитор за монтаж в WC - то. 5000$
  • 3 Вжд

    7 0 Отговор
    Феновете да приготвят торбите с пари