Last news in Fakti

30 Януари, 2014 10:24 3 613 0

Безплатно с Tesla из цяла Америка

  • tesla-
  • model s-
  • елън мъск

Шефът на Tesla Motors Илон Мъск обяви, че компанията започва мащабно разширяване на мрежата от станции за експресно зареждане в Щатите и Канада. С електромобила Model S вече може да се пътува между двете крайбрежия на САЩ, а покритието със зарядни станции е достигнало 80% от територията на страната. Калифорнийският производител на електромобили обаче не смята да спира със 70-те съществуващи обекта.

Станциите за експресно зареждане имат някои особености. Те са предназначени само за 85-киловатовите версии на Tesla Model S. Зареждането на батериите им отнема половин час, след което запасът от енергия стига за изминаването на 275 км. В рамките на клиентската програма собствениците на 85-киловатовата модификация не плащат за използвания ток и могат да пътуват из Щатите напълно безплатно.

Повечето зарядни станции са разположени близо до ключови пътни възли в пряко съседство до ресторанти, кафенета или търговски центрове, за да има къде пътниците да "убият" 30-те минути, докато Tesla-та се зареди.

Илон Мъск се заканва сам да провери ефективността на мрежата от зарядни станции. През пролетта той и семейството му ще потеглят на пътешествие от Лос Анджелис до Ню Йорк с Tesla Model S.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА