19 Юни, 2024 17:07 2 714 9

McDonald’s се отказва от експеримента с изкуствен интелект

  • mcdonalds. mcdonald's-
  • изкуствен интелект

Компанията си партнира с IBM

McDonald’s се отказва от експеримента с изкуствен интелект - 1

McDonald's с сбогува със своята система за поръчки, задвижвана от изкуствен интелект,. Наскоро компанията обяви, че ще прекрати партньорството си с IBM и ще деактивира технологията Automated Order Taker (AOT) във всички ресторанти в САЩ до юли.

Целта на този експеримент беше да се използва изкуствен интелект за оптимизиране на работата на касите, като се приемат гласови поръчки и се обработват автоматично. Въпреки че компанията не е коментирала официално причината за спирането, докладите сочат, че системата AOT се е борила с разбирането на различни акценти и диалекти, което е довело до неточности в поръчките.

Въпреки затрудненията McDonald's остава ентусиазиран относно потенциала на изкуствения интелект в своите обекти. Те са убедени, че гласовите поръчки в крайна сметка ще играят роля и активно търсят дългосрочни решения. Компанията очаква да вземе решение до края на 2024 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    18 2 Отговор
    Посетителите в тази верига ресторанти не трябва да разчитат на Изкуствен интелект, а на естествена си простота.

    Коментиран от #5

  • 2 КОТарАК 🐱

    10 1 Отговор
    изкуствен интелект няма и в близко бъдеще няма как да се възпроизведе! всичко е сложни програми , а не интелект! в момента и най-сложните компютри не могат да стигнат в скоростта с невроното ниво на мозъка на мравка /за дави се изясни пробема натематиката , като начало прчетете доктор Диагор от Станислав Лем

    Коментиран от #4

  • 3 плюс минус

    3 1 Отговор
    Изкуственият интелект няма нищо общо с човешкия интелект.
    Първото е нещо си измислено днес, а умът на човека има необятност във времето и пространството.
  • 4 елка

    1 6 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК 🐱":

    А ти откъде знаеш какво е нивото на съвременните суперкомпютри? Дори пентиум процесорът от преди 30 години има по-голям капацитет за обработка на информация от нервната система на мравка.

    Коментиран от #7

  • 5 Този

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Тъй като съм нередовен посетител, може ли да ми обясните като на прост човек защо да не се случва да съм клиент на веригата по цялата земна плоскост, когато съм гладен и няма друг подходящ начин да удовлетворя глада. Благодаря за отговора.
  • 6 Така де

    3 0 Отговор
    Там работят предимно мексиканци и други емигранти. ИИто се е озорил бая с различните езици и акценти. Но скоро ИИто ще е достатъчно добър за да измести касиерите.

    Коментиран от #8

  • 7 КОТарАК 🐱

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "елка":

    не , няма спрямо оценка на моментната ситуация и варианти за действие-там е и част от проблема , че точно не е изяснен рефлекторния механизъм на други хабитати на планетАта ЗЕМЯ /всъщност компютъра е едно усъвършенствано сметало-проводник на ток , а ,,програмата,, е примерно ЦЕТКА на водна мелница , с плюс и минус за тока , с ръчка в самата мелница за предполагаем резултат
  • 8 а дано

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Така де":

    Дано стане достатъчно добър, но засега знаците не са баш обнадеждаващи. Амазон примерно и те пробват да продават ИИ за управление на безкасови магазини и следене чрез камери дали крадеш или какво си взел и да ти изтеглят от картата парите на излизане. Това се оказва, че работи почти винаги с минути до час закъснение да таксува. Излиза истината как работи и.... Пук! 1500 човека в Индия преглеждали записите на камерите всъщност. ИИ за съжаление е всъщност засега математическо моделиране по подадени от хора параметри. Самото моделиране как стига до дадена формула за решение/комбинация от параметрите никой не знае, защото програмите за генериране на сметките са меко казано на нагласяне на сляпо до успех. Зад всеки модел стоят хора- за големите говорим и за хиляди "анализатори на данни", които подбират какво да се гледа или нагласят нови параметри(ИИ не може да се сети да преброи брой посещения през седмицата, човек избира да се гледа, подготвя как да се изчисли и запише в данните и тогава чак ИИ почва или не да го ползва). А и има още една особеност самоубийствена за езиковите модели тип ЧатГПТ. Те се пълнят с данни от интернет, но данните са все повече замърсени от генерирани от ИИ пълни глупости, с които хората си пълнят сайтовете за съдържание. Така всъщност след година-две моделите ще мислят, че 5+6 е 120, защото някога ЧатГПТ е изплюл това, след това е ставало все по-масово и масово в нета като съдържание.
  • 9 Що бе

    1 0 Отговор
    аз мисля че приемливо любителите на изкуствени храни, ценности, полови ориентации или интелекти да се хранят заедно. Не искам да ги обиждам, че са различни и прочие. Искам както естествените общности, така и изкуствените такива да са по сплотени за да не ни обвиняват в неразбирателство.