Last news in Fakti

20 Юни, 2024 13:27 765 3

ИКТ Клъстер - Варна проведе третата си ежегодна среща под наслов "Сверяване на часовника"

  • икт клъстер – варна-
  • среща-
  • техностарт

Събитието бе разделено на две основни части и се проведе в Икономически университет – Варна

ИКТ Клъстер - Варна проведе третата си ежегодна среща под наслов "Сверяване на часовника" - 1

На 13-ти юни 2024 г. ИКТ Клъстер - Варна успешно проведе третото издание на ежегодното събитие "Сверяване на часовника". Събитието бе разделено на две основни части и се проведе в Икономически университет – Варна, където домакините предоставиха отлична обстановка за продуктивни дискусии и обмяна на опит.

Официална среща - Общо събрание

Общото събрание включваше обичайните точки от дневния ред, както и специални теми, насочени към състоянието и перспективите на ИТ индустрията в България. Доброслав Димитров, председател на УС на БРАИТ и член на Консултативния съвет на БАСКОМ, представи обстойна презентация, която освети текущото състояние и бъдещите възможности в сектора.

ИКТ Клъстер - Варна проведе третата си ежегодна среща под наслов "Сверяване на часовника"

Отчетът за изминалия мандат подчерта разширяването на членската маса, съвместната работа с Община Варна и РУО - Варна, както и редица инициативи, предприети от ИКТ Клъстер - Варна. Особено внимание бе обърнато на перспективите за бъдещето.

Тържествено връчване на сертификати и награждаване

Втората част от събитието включваше тържествено връчване на сертификати за членство и принос, както и награждаване на финалистите от наскоро проведеното ученическо състезание "Техностарт Weekend Junior edition 2024".

ИКТ Клъстер - Варна проведе третата си ежегодна среща под наслов "Сверяване на часовника"

Разрастване и бъдещи инициативи

Към днешна дата общият брой членове на Сдружението достига 61, включително 32 пълноправни членове, 28 асоциирани и 1 стартъп. В състава влизат 30 компании, 7 университета, 8 неправителствени организации и 16 училища.

ИКТ Клъстер - Варна продължава тенденцията на активност с множество предстоящи събития, продукти и инициативи, които напълно отговарят на целите и задачите на клъстера.

ИКТ Клъстер - Варна проведе третата си ежегодна среща под наслов "Сверяване на часовника"

Визия и мисия

Членовете на ИКТ Клъстер - Варна устойчиво работят за реализиране на основната си цел - да мотивират повече млади хора да бъдат активни в образованието и да се включат активно в изграждането на позитивния облик на Варна. Клъстерът се стреми да утвърди града като предпочитана дестинация за живеене и работа, както и да подпомогне успешното и устойчиво реализиране на потенциала на региона.

Заключение и коктейл

В края на срещата председателят на УС към ИКТ Клъстер – Варна обобщи стратегическите теми и отбеляза напредъка по приоритетните оси на работа. Срещата завърши с тържествен коктейл, където участниците имаха възможност да колаборират в неформална обстановка.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    4 1 Отговор
    Варна скоро ще свери часовника по московское время
  • 2 Бургас!

    2 0 Отговор
    НА Варна часовника е винаги изостанал с години!
  • 3 Байко нур

    1 0 Отговор
    "На 13-ти юни 2024 г. ИКТ Клъстер - Варна успешно проведе третото издание на ежегодното събитие" .......
    аФторке, успешно се изстрелва ракета, но да проведеш сбирка на някакви си и да я определиш като успешно проведена .....ами много лошо говори за образователния ти ценз