Last news in Fakti

29 Юни, 2024 11:30 1 121 1

Meta добавя AI в Instagram

  • meta-
  • ai-
  • instagram-
  • изкуствен интелект

Програмата започва от САЩ

Meta добавя AI в Instagram - 1

Meta въвежда чатботове с изкуствен интелект в Instagram, като започва с тестови опит в САЩ. Тези чатботове, разработени от създатели чрез Meta AI Studio, ще бъдат интегрирани във функцията за съобщения на Instagram. Те са предназначени да взаимодействат с потребителите по забавен и интерактивен начин, като предлагат персонализирани отговори и препоръки.

Главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг вижда тези AI аватари като развиваща се "форма на изкуство", която ще се усъвършенства с времето. Макар че първоначално фокусът е върху забавлението и ангажираността, той вярва, че в крайна сметка те ще се превърнат в сложни инструменти за творците и бизнеса, за да взаимодействат с аудиторията си.

За да гарантира прозрачност, Meta ще обозначи ясно тези чатботове като AI, така че потребителите да знаят, че взаимодействат с машина. Компанията работи със създатели като Wasted и Дон Алън Стивънсън III, за да разработи и усъвършенства ранните версии на тези чатботове.

Първоначалният тест ще включва около 50 души и малък процент потребители. Meta планира постепенно да разшири достъпа през следващите няколко месеца, като се стреми към пълноценно стартиране до август.

Зукърбърг подчерта потенциала на аватарите с изкуствен интелект да задоволяват различни интереси и да предоставят персонализирани преживявания. Той спомена необходимостта от широк набор от API, които да отразяват различните предпочитания и да дават възможност на създателите и бизнеса да разработват свои собствени чатботове с AI.

Тези чатботове биха могли да помогнат на създателите да управляват огромния приток на съобщения от фенове, като предлагат автоматизирани, но ангажиращи отговори.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофилчо

    2 0 Отговор
    Скоро ще гледаме удари между ИИ-та. Тези на Мета срещу Грок на Мъск примерно.