Last news in Fakti

1 Юли, 2024 19:55 1 211 2

Apple се готви да подобри грандиозно Vision Pro с внедряването на нова технология

  • apple-
  • vision pro-
  • apple intelligence

Intelligence вероятно ще бъде достъпен и за очилата за виртуална реалност

Apple се готви да подобри грандиозно Vision Pro с внедряването на нова технология - 1

Амбициозният асистент с изкуствен интелект на Apple - Apple Intelligence - предизвиква вълнение с появата си, но сега нещата изглеждат още по-интересни. Първоначално обявен за iPhone, iPad и Mac, изглежда Apple работи по въвеждането на този мощен инструмент в дългоочакваните си AR/VR очила Vision Pro.

Марк Гурман от Bloomberg, известен със своите сведения за Apple, разкри в своя бюлетин, че Apple Intelligence за Vision Pro все още се разработва и няма да бъде наличен до публичната премиера тази есен заедно с visionOS 2. Гурман обаче уверява, че Vision Pro има достатъчно памет, за да се справи с изискванията на Apple Intelligence, за разлика от по-старите устройства на Apple, които няма да получат функциите на AI.

Вълнението около Apple Intelligence се дължи на потенциала му да промени правилата за взаимодействие между човека и компютъра. В съчетание с вече впечатляващите възможности на Vision Pro, Apple Intelligence има потенциала да бъде революционна сила в близко бъдеще.

Този стремеж към интегриране на изкуствен интелект не е уникален за Apple. Огромният успех на големи езикови модели като ChatGPT 3.5 подхрани глобалния бум на ИИ, като повечето разработчици на XR носими устройства включват тази технология в своите продукти. Apple Intelligence изглежда е отговорът на Apple на тази тенденция и с огромните си ресурси има потенциала да окаже значително влияние върху бъдещето на XR.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стойчо

    0 0 Отговор
    Комунистите сме против Ейпъл

    Коментиран от #2

  • 2 Тод

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Стойчо":

    Но защо? Епъл са комунисти!
    Ето сега ще представят ChatGPT и Gemini като Apple intelligence и ще обеждават хората, че това е тяхно творение - като новите руски Москвичи!

    Епъл черпи вдъхновение от комунистите!