Last news in Fakti

3 Юли, 2024 19:18 1 160 1

Нов софтуер отключи по-бързо зареждане за Cybertruck

  • tesla-
  • cybertruck-
  • пикап-
  • зареждане-
  • актуализация

Очаква се да видим и нови зарядни станции

Нов софтуер отключи по-бързо зареждане за Cybertruck - 1

Собствениците на Tesla Cybertruck се похвалиха с нова софтуерна актуализация с означение2024.20.7. Тази актуализация е насочена специално към ефективността на зареждането и първоначалните доклади са положителни. Актуализацията изглежда дава възможност на Cybertruck да поддържа по-високи нива на мощност за по-дълго време по време на процеса на зареждане. Това води до по-кратко време за зареждане, като един от собствениците е успял да увеличи пробега си със 147 мили (235 километра) само за 15 минути, което съответства на обещаното от Tesla подобрение от 20 %.

Въпреки това над истинския потенциал на тази актуализация витае облак от мистерия. Самият Cyberruck е изграден на базата на 800-волтова архитектура, което кара някои да смятат, че Tesla просто не разполага със съвместими зарядни устройства. Но дори при използването на 800-волтови станции на трети страни тестовете не показват значително подобрение. Това подсказва, че проблемът е другаде в системата за зареждане на пикапа или евентуално в самия софтуер преди тази актуализация.

При актуализацията се появи интересна информация. Дисплеят на Cybertruck вече предупреждава потребителите, когато зареждането е ограничено от възможностите на станцията. Тази нова функция подхранва спекулациите, че Tesla се подготвя за голямо обновяване на своята мрежа от суперзарядни станции V4, което потенциално ще им позволи да работят с 800-волтово зареждане.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Митбъстър=идиот

    4 1 Отговор
    Захранва се от мълнии и зареждането е за части от секундата.