10 Юли, 2024 18:56 3 798 0

Samsung представи Galaxy Z Fold 6

  • samsung-
  • galaxy fold-
  • galaxy z fold 6

samsung Fold

Samsung представи Galaxy Z Fold 6 - 1

Samsung Galaxy Z Fold6, представен на събитието Paris Unpacked, а заедно с него и на специално събитие в София, издига сгъваемите устройства на следващото ниво с по-лек и по-тънък дизайн и фокус върху подобреното потребителско изживяване. Както по-малкия екран (сега 22,1:9), така и основният сгъваем дисплей (20,9:18) се отличават с нови съотношения на страните, като по-малкият дисплей получава и увеличение на размера до 6,3 инча.

Въпреки че е малко по-къс и по-широк в разгънато състояние в сравнение с предшественика си, Fold6 постига значително намаляване на теглото с 14 грама, като накланя везните на едва 239 грама. Това го нарежда сред най-леките сгъваеми устройства на пазара. Samsung се хвали и с обновенатапантата. Издръжливостта също е повишена, като Fold6 става първият сгъваем телефон, който получава рейтинг за прахоустойчивост IP48.

Samsung представи Galaxy Z Fold 6

Докато основният 7,6-инчов сгъваем дисплей и дисплеят на капака запазват ярката технология на панела Dynamic AMOLED 2X с плавна честота на опресняване от 120 Hz, в отдела на камерите се наблюдават минимални промени. Остават познатите 50МР основен сензор, 10МР телефото обектив с 3-кратно увеличение и 12МР ултраширок обектив. Фокусът обаче изглежда се е изместил върху софтуера, а именно Galaxy AI.

Samsung представи Galaxy Z Fold 6

С Android 14 с One UI 6.1.1 на Samsung, Fold6 използва силата на Galaxy AI, за да въведе иновативни функции. Една такава функция е режимът "Преводач", който позволява превод на разговори в реално време, показвани на двата екрана. Друга впечатляваща добавка е Sketch to Image (Скица към изображение), която използва AI за генериране на произведения на изкуството от скиците на потребителя в приложението Галерия или Бележки.

Капацитетът на батерията остава 4400 mAh, но Samsung уверява потребителите, че подобренията в ефективността ще доведат до по-добър живот на батерията. Телефонът поддържа 25W кабелно зареждане, 15W безжично зареждане и 4,5W обратно безжично зареждане за поддържане на захранването на други устройства.

Samsung представи Galaxy Z Fold 6

Samsung демонстрира дългосрочен ангажимент с обещанието за 7 поколения актуализации на Android за Fold6. Опциите за съхранение варират от 256 GB до 1 TB, като всички те са съчетани с 12 GB RAM памет и процесор Snapdragon 8 Gen 3. Изборът на цветове включва три стандартни варианта (Silver Shadow, Pink и Navy) с ексклузивни Crafted Black и White варианти, които се предлагат от Samsung.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА