Last news in Fakti

10 Март, 2014 10:50 3 383 0

Mercedes-Benz ще предлага Apple CarPlay за стари модели

  • mercedes-benz-
  • apple-
  • carplay

C-Klasse (W205) ще стане първият модел на Mercedes-Benz, оборудван с компютърния интерфейс на Apple за автомобили CarPlay, известен доскоро като iOS in the Car. Немците смятат да го направят достъпен за цялата си гама до края на годината, но имат и по-амбициозна цел.

Според източници от Daimler компанията смята да предложи вариант на системата, който ще може да се монтира на по-стари Benz-ове. От сметката най-вероятно ще отпаднат моделите от края на 90-те и началото на новия век, оборудвани с първата версия на Cockpit Management and Data system (COMAND), но собствениците на по-нови автомобили ще могат да я надстроят до CarPlay.

Новият интерфейс на Apple ще се монтира в колите на Ferrari, Honda, Volvo и Hyundai. Очаква се догодина към тях да се присъединят и други производители. Системата позволява да се пренесат всички функции iPhone на арматурното табло на колата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА