7 Август, 2024 18:55 1 567 2

Mercedes започна тестове на автопилот от ниво 4

  • mercedes-
  • s-klasse-
  • автономни автомобили-
  • китай

Компанията е първата, която провежда подобни експерименти в страната

Mercedes започна тестове на автопилот от ниво 4 - 1

Mercedes-Benz постигна важен етап в технологията за автономно шофиране, като получи разрешение да тества своята система за самоуправление от ниво 4 по обществени пътища в Пекин, Китай. Това е първият случай за международен автомобилен производител, опериращ в страната.

Немската луксозна марка ще използва специално оборудвани модели S-Klasse за тези тестове, включващи усъвършенствани сензорни технологии, включително множество LiDAR устройства. Mercedes-Benz има за цел да разшири границите на автономното шофиране, като се справи със сложни сценарии като паркиране, движение на заден ход, навигация по кръгови кръстовища и извършване на леви завои.

Това постижение надгражда предишните постижения на Mercedes-Benz в областта на автономното шофиране. Компанията вече въведе технологията Drive Pilot от ниво 3 в САЩ и успешно тества автоматизирано паркиране от ниво 4 на летището в Щутгарт.

Въпреки че в момента Китай разрешава само автономно шофиране от ниво 2 за обществено ползване, одобрението на Mercedes-Benz да тества технология от ниво 4 означава голяма стъпка напред и поставя автомобилния производител на челно място в развитието на автономните превозни средства.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 2 Отговор
    Тествайте го в БГ❗😉❗

    ₩Съвременните коли с асистент за следене на лентата на движение
    са БЕЗПОМОЩНИ у нас по път без маркировка ❗❗
    А след две три яки дупки, половината датчици ще са извън строя 😉
  • 2 Пилот на Ферари

    5 1 Отговор
    То щото от предишните три нива ставаше нещо . Сякаш го караме на Нинтендо и минаваме на следващото ниво .