Last news in Fakti

14 Март, 2014 12:44 5 335 0

Mercedes-Benz минава на четири платформи

  • mercedes-benz-
  • платформи-
  • mfa-
  • mra-
  • mha-
  • msa

 

Още преди няколко години Mercedes-Benz започна да разработва своите модели върху девет различни платформи. Сега обаче нещата се променят коренно и компанията се подготвя да премине към производство върху само четири, които вече са модулни. Ето и накратко кои са те:
 
MFA (Modular Front Architecture)
В настояще време служи за направата на A-Klasse и B-Klassе, CLA и неотдавна представената GLA. Върху същата платформа предстои да се правят моделите CLA Shooting Brake и все още непотвърдения официално SLA Roadster.
 
MRA (Modular Rear Architecture)
Тази платформа дебютира с появата на новия Mercedes C-Klasse W205 и демонстрира широко участие на алуминий и внушително снижаване на общата маса на автомобила. Тя е доста по-гъвкава от MFA и според представители на компанията върху нея ще се правят над десет различни модела, като те освен по междуосие, ще могат да се различават и по широчина.
 
 
MHA (Modular High Architecture)
Това е базата за т.нар. кросоувъри на Mercedes. В нея се включва и предстоящата поява на MLC, който по предварителни данни ще се появи през 2015-а. Този автомобил ще се прави съвместно с ML, GL и С-Klasse W205 в САЩ, а следващите поколения на ML и GL също ще се правят върху MHA. По-компактните кросоувъри като предстоящия GLK X205 и конкурента на BMW X4 - GLC ще използват MRA
 
MSA (Modular Sports Architecture)
Тази платформа също ще използва голямо количество алуминий, а така също и доста карбонови сплави. Всичко това се прави с цел максимално снижаване на общата маса. Твърди се, че бъдещото поколение на SLK ще се прави именно на тази база. В групата попада още SL Roadster R232.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА