5 Септември, 2024 19:32 1 475 0

Huawei продаде най-много аксесоари през второто тримесечие на 2024-та

  • huawei-
  • huawei fit-
  • apple-
  • xiaomi

Компанията води пред Xiaomi и Apple

Huawei продаде най-много аксесоари през второто тримесечие на 2024-та - 1

Huawei се превърна в лидер на световния пазар на аксесоари за китки, като завладя значителен пазарен дял от 20,3% с доставки от 8,9 млн. броя през второто тримесечие на 2024 г. Това представлява забележителен ръст от 42% на годишна база за китайския технологичен гигант.

Китай изигра решаваща роля за успеха на Huawei, като компанията достави приблизително 6 милиона носими устройства за китки в региона. Това рязко нарастване на търсенето увеличи пазарния дял на Huawei в Китай до 38,4%.

Въпреки господстващото положение на Huawei, общият световен пазар на интелигентни носими устройства отбеляза лек спад от 0,7 % в сравнение със същия период на миналата година.

Xiaomi си осигури втората позиция с 5,9 милиона доставки и 13,5% пазарен дял. За доброто представяне на компанията допринесоха серията Redmi от начално ниво и премиум устройства като Watch S3 и Watch 2.

Apple, макар и да държи третата позиция с 5,7 млн. доставки и 13,1% пазарен дял, се сблъска със спад от близо 12% в сравнение с предходната година. Интензивната ценова конкуренция от страна на китайските конкуренти, включително Huawei, се посочва като основен фактор за намаления пазарен дял на Apple.

Часовникът Watch Fit 3 на Huawei е основен двигател на нейния успех, като се радва на значително търсене в световен мащаб. Компанията също така разшири пазарния си дял в региони като Централна и Източна Европа, Близкия изток и Африка и Латинска Америка.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА