24 Март, 2014 15:29 3 341 0

Светещ велосипед

  • велосипед-
  • безопасност-
  • светещ

 

Безопасността на пътя е един от най-сериозните проблеми на съвременното общество и именно поради тази причина изобретатели от цял свят са насочили усилията си в решаването му. Известно е, че при катастрофа едни от най-незащитените участници са пешеходци и велосипедисти.
 
Точно поради тази причина те трябва да са най-видими на пътя. Точно така разсъждават и създателите на велосипеда Lumen. Неговата рамка, както и каплите са покрити със специална светлоотразителна боя, която в тъмното се забелязва от разстояние до 300 метра. Ефектът се постига благодарение на технологията, позната ни като "котешко око".
 
През светлата част от денонощието велосипеда Lumen по нищо не се различава от стандартните байкове. Проектът е все още в начална фаза и за да се стигне до серийно производство е нужна сума от $15000, която се събира на платформата kickstarter. Когато тя е факт и велосипедите Lumen бъдат пуснати в продажба, цената на един екземпляр ще е $1000.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА