28 Октомври, 2024 18:47 439 0

Pixel 11 ще се завърне към технология от Pixel 4

  • google-
  • pixel-
  • pixel 4-
  • pixel 11

Очаква се да видим подобрена версия за лицево разпознаване

Pixel 11 ще се завърне към технология от Pixel 4 - 1

Говори се, че предстоящата серия Pixel 11 на Google ще върне системата за инфрачервена камера под дисплея - функция, която преди това беше използвана в Pixel 4. Тази технология би позволила отключване с лице да работи надеждно при различни условия на осветление, включително при слаба осветеност.

Системата за инфрачервена камера под дисплея на Pixel 4 използваше точков проектор, прожектор за осветяване и две инфрачервени камери за улавяне на информация за дълбочината и чертите на лицето. Тази система е изключително точна и сигурна, като позволява дори сигурни плащания и удостоверяване на приложения. В крайна сметка обаче тя беше спряна поради съображения, свързани с разходите и дизайна.

Серията Pixel 7, от друга страна, разчита на система за отключване с лице, базирана на камера, която може да бъде по-малко надеждна в условия на слаба осветеност. Въпреки че серията Pixel 8 подобри тази система с добавянето на отключване с лице от клас 3, тя все още не отговаря на удобството и сигурността, предлагани от инфрачервената камера под дисплея.

Ако слуховете са верни, системата за инфрачервена камера под дисплея на Pixel 11 може да направи революция в отключването с лице на устройствата с Android, предлагайки безпроблемно и сигурно потребителско изживяване. Остава обаче да видим как Google ще балансира между необходимостта от усъвършенствана технология на камерата и желанието за минимален дизайн на рамката.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА