Last news in Fakti

30 Май, 2014 11:57 3 481 2

Паркоместата за жени ще са по-широки

  • паркоместа-
  • жени
Властите в Сеул се разпоредиха да бъдат изградени специални места за паркиране на автомобили, управлявани от жени. Паркоместата за жени са по-широки от стандартните и са почти идентични по размери с тези за инвалиди. Идеята на южнокорейските градоначалници е да направят Сеул по-комфортен за представителките на нежния пол.
 
Женските места за паркиране ще са съсредоточени в близост до големи търговски центрове. Също така въпросните нови места за паркиране ще са силно осветени и са боядисани с розова боя. Интересното е, че Южна Корея не е първата държава, която създава подобен вид паркоместа. По данни на Guardian Liberty Voice аналогични зони за паркиране има в Китай, Кувейт, Малайзия и Индонезия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мария спасова

    4 0 Отговор
    Най добре е паркоместата за жени да ги правят извън града!
  • 2 Николай Николов

    1 0 Отговор
    Толкова широки че да могат да паркират напреко