Last news in Fakti

6 Юни, 2014 11:14 4 852 2

Volvo вгражда събуфър в купето на XC90

  • volvo-
  • xc90-
  • bowers & wilkins

Британската компания Bowers & Wilkins, която разработва аудиосистемата на новото поколение на всъдехода Volvo XC90, планира да интегрира мощен събуфър с въздушно охлаждане в самата конструкция на автомобила. За озвучителния комплекс на модела ще бъдат използвани технологии, които иначе влизат в арсенала на някои от най-известните звукозаписни студиа, включително легендарното Abbey Road.



Съставът на аудиосистемата на новото XC90 включва 12-канален усилвател Harman с мощност 1 400 Вт и 19 високоговорителя. Сред тях са седем 25-милиметрови "пищялки", седем средночестотни говорителя с кевларени конусовидни корпуси и четири баси плюс споменатия събуфър.



Той ще бъде вграден в архитектурата на купето, а не в отделен конструктивен блок. "Подобно решение ще бъде приложено за първи път в историята на автомобилостроенето. То ще позволи възпроизвеждането на изключително плътни ниски честоти в диапазона до 20 херца и на практика ще превърне пространството в салона в огромен събуфър", обяснява специалистът по акустиката на Volvo Микаел Аденауер.



Аудиосистемата Bowers & Wilkins за новото XC90 ще бъде достъпна в три версии. Освен описаната върхова модификация ще се предлага също вариант с 224-ватов усилвател с 12 говорителя. Базовото озвучаване има 6 тонколони и 52-ватов усилвател.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Светлин Карагеоргиев

    2 5 Отговор
    Мечтата на всички, които разбират от автомобили!
  • 2 Кобрата

    0 0 Отговор
    Volvo си разбират от нещата.Една наистина сериозна марка, която уважавам много