Last news in Fakti

10 Юни, 2014 11:51 4 991 0

3D-принтер за бедни

  • 3d-принтер
В рубриката технологии неведнъж сме ви разказвали за все по-налагащите се на пазара 3D-принтери. Различните устройства са с цени от няколко хиляди до няколкостотин щатски долара. Сега обаче изобретател, подвизаващ се под псевдоним Gelstronic, пусна в интернет инструкция за създаване на 3D-принтер, който излиза на цена от $100.
Интересното е, че за създаване на най-евтиния 3D-принтер са необходими четири DVD устройства, които позволяват създаването на обекти с размери 40x40x40 мм. Програмното обезпечение на модула е с открит изходен код. Заради ниската си цена и недотам широките възможности на продукта, той бързо се сдоби с прозвището "Принтер за бедни".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА