Last news in Fakti

9 Декември, 2015 11:53 4 015 2

3D-принтер от Apple

  • apple-
  • iprinter-
  • 3d-принтер-
  • 3d-печат
3D-принтер от Apple - 1

Възможностите на технологията за триизмерен печат интересуват предимно тясно специализирани производители, но гигантът Apple явно няма намерение да остава встрани от модата. В базата данни на щатското Бюро по патенти и търговски марки има заявка, подадена от компанията още през май 2014 г. В нея са описани "метод и устройство за 3D печат на цветни предмети", които позволяват не само принтирането на изделия, а и боядисването им.

3D-принтер от Apple

Все още не се знае дали от Apple действително възнамеряват да произвеждат такъв принтер, или просто се застраховат, защитавайки идеите си в евентуални бъдещи патентни войни. Това обаче изобщо не вълнува дизайнера Мартин Хайек, който има собствено виждане за iPrinter. Според холандеца устройството трябва да има формата на куб със загладени ръбове и фирменото светещо лого. Отгоре е разположен сензорен екран с "асансьор", който извежда отпечатания предмет на бял свят.

3D-принтер от Apple

3D-принтер от Apple

3D-принтер от Apple

3D-принтер от Apple

3D-принтер от Apple

3D-принтер от Apple

3D-принтер от Apple

3D-принтер от Apple


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 0 Отговор
    И да има категория в апп-стор за 3д, избираш продукт, плащаш, принтираш. 3д дизайнери биха могли да изкарват добри пари от продажби :)
  • 2 iзомби

    1 0 Отговор
    'Ноу 'убаФ фритютник :)