Last news in Fakti

20 Януари, 2021 11:27 7 276 47

Андрей Новаков пред ФАКТИ: Рискове за загуба на европари няма (ВИДЕО)

  • андрей новаков-
  • европейско финансиране-
  • пакет мобилност

ЕНП изготвя писма и позиции, свързани с ареста на Алексей Навални, съобщи евродепутатът

Андрей Новаков пред ФАКТИ: Рискове за загуба на европари няма (ВИДЕО) - 1

Нека припомним, че европейските пари не са подаяния, те са заслужени и са под условие. Върховенството на закона не е единственото, на което трябва да отговорим: провеждането на реформи, прозрачност в харченето, отчетност, така че да продължим да ги използваме. Това, което виждам през последните 10 г. от администрацията, местната власт, бизнес, образователни институции са се научили да работят с европейско финансиране. Това дава увереност, че отново ще има висока усвояемост. Да се сравняваме със съседи е несъстоятелно, единствената сметка, която ще ни даде обективна представа, е да се сравняваме със собствената си държава спрямо предишния период. Ние получаваме повече и от тази гледна точка съм доволен и щастлив. По част от регламентите имах възможност да участвам като автор и вносител. Факт е, че с директните плащания към фермерите, общата селскостопанска политика, финансирането е повече, отколкото сме имали досега. За следващите 7 до 10 г. България ще е обезпечена откъм европейско финансиране. Това заяви в студиото на ФАКТИ евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков.

"Всички приказки, че България ще изгуби пари, че няма да има финансиране след 2020 г., се оказаха балон, който гръмна много силно", заяви той.

"Парите, ако не достатъчни, ще бъдат много полезни за възстановяване от кризата. Следващите две правителства ще трябва да вземат максимума от това финансиране, което не беше лесно да се защити. За пръв път има целенасочено финансиране за Северозападния регион - 200 млн. евро. Като говорим за възстановяване от коронакризата само тази година ще получим 411 млн. евро, следващата година са още 100, така че почти млрд. лева ще бъдат насочени точно за справяне с икономическите последици: подкрепяне на работни места, които да не бъдат закрити, разкриване на нови в различни производства, но истината тук е, че има бизнеси, които просто не се адаптираха. Някои ресторанти започнаха да доставят храна и да работят повече от преди, други затвориха", коментира той.

Той уточни, че средствата за Северозапада са пари, които за пръв път се получават целево и предстои да разберем какви ще са приоритетите там.

"Националният план за възстановяване беше подлаган няколко пъти на обществено обсъждане, още един мит, който беше оборен. Видя се, че и план има, и е навреме изготвен, представен е където трябва, рискове за изгубване на европейски пари няма", заяви Новаков.

"България заедно с още няколко държави внесе жалба в съда на ЕС за Пакета "Мобилност", има процедурни изисквания. Обикновено делата се точат около година и половина - две. Надеждите ми се свързани с това делото да приключи преди пакетът да е влязъл в сила. Най-важното е съдът да отмени връщането на камиона - това е най-тежката разпоредба", каза още евродепутатът.

"Бе обсъден въпросът за по-високи санкции за Русия заради ареста на Навални и на група в ЕНП. Подготвят се различни писма, позиции. Факт е, че арестът беше нещо, което отекна в цял свят, беше тема, която ще се обсъжда още дълго време. Колко и какви санкции ще бъдат приети е въпрос, на който само лидерите могат да отговорят в момента. Случващото се е притеснително", коментира Новаков.

Целия разговор с евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков гледайте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 26 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фактъ

    150 8 Отговор
    Опг герб , няма да загуби , българските граждани ще загубиме от европарите.
  • 2 Бацо бекапето

    156 3 Отговор
    Ми те са безвъзвратно загубени в шкафа. Метрото падна 😂
  • 3 Овчарник

    155 4 Отговор
    Този така лъже и маже че чак смърди.
  • 4 Фончо 2

    139 2 Отговор
    Т'ва ли е новото гадже на боко, че го развозват в джипа него вече. А и как влюбено гледа в очите

    Коментиран от #14

  • 5 Българка

    58 2 Отговор
    Докато шайката са на власт, в България няма върховенство на закона. Българите са под мафиотското робство. ЕС не трябва да даде дори 1 евро на страната ни, защотото то не е за хората, а за шайката. Освен това в плана за развитие в частта Зелена сделка няма иновации, които да носят добавена стойност в икономиката и подобряване на екологията. Отнов е заложен стериопор и сега се нададе вой за водородна енергия, т.е за шкафа на Доган
  • 6 ТаУмВзе

    137 2 Отговор
    Кражбите и разрухата си вървят по план! Метро а? Хахахах
  • 7 AAAAAAAAAAAAA

    124 3 Отговор
    Факти вие луди ли сте , защо викате това гербрастко изчадие да мърси сайта ви , нали знаете че никой няма а го гледа само 9% да неказвам какви гласували отстрани в канетата за чекмедето с джипката ..
  • 8 Оня

    120 1 Отговор
    Как ще има загуби,като всичко се усвоява
  • 9 Ахаххаха

    130 2 Отговор
    До кога ще ни занимвате с болните бъртвежи на този некадърник?! Това е човек без достойнство и съвест! Гейзер, който за да се прикрие чак дете направил, чак се разделил, чак откраднал детето в Брюксел! До кога бе журналя ще се мазните на тези крадци! Как не ви е срам!
  • 10 КРАДЦИ ГЕРБ

    116 1 Отговор
    ДАЖЕ И ДУМА НЕ Е СТАВАЛО В БЪЛГАРИЯ ЧЕ БОКО ЩЕ ЗАГУБИ ПАРИ ЗА КРАДЕНЕ ОТ ЕС - НАЛИ ЗАТОВА ТЕ Е ПРАТИЛ ДА СЛУХТИШ И ПОМАГАШ ЗА УСВОЯВАНЕТО НА ДЕНГИТЕ !
  • 11 МОШЕНИЦИ

    129 1 Отговор
    НЕ МУ Е ЛЕСНО НА НОВАКОВ ДА СЪУЧАСТВА В КРАДЕНЕТО ЧЕ АКО ИЗПУСНЕ НЯКОЙ МИЛИОН БОКО ЩЕ ГО ИЗТЕГЛИ И ЩЕ ГО ПРАТИ РЕГУЛИРОВЧИК НА ОРЛОВ МОСТ ПО 12 ЧАСА НА ДЕН !
  • 12 ДЖОБЕН ТЕНИС

    109 1 Отговор
    Нaтaлия Кoбилкинa
    Ceкcoлoжкaтa кoмeнтирa прeд Нoвa тeлeвизия филмът "Пeтдeceт нюaнca cивo":
    Ceгa жeнaтa cи търcи нaчин дa бъдe зaдoвoлeнa. Ceгa или никoгa!"
  • 13 Алфа Вълкът

    116 1 Отговор
    Тая дето води интервюто хвърли боба като го видя!
  • 14 Не пич, тоя седи от 13 години в ЕП

    124 2 Отговор

    До коментар #4 от "Фончо 2":

    Супер смотан, безличен, имитиращ някаква активност. Там всички са на хранилката. В ЕП цари един комунизъм... нямаш си на идея. И за това плащаме и ние. Нашите депутати са безлични души. Но това е и ЕС...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ахахаха

    11 63 Отговор
    Гледам филм за двореца на Путин и се замислям наш Боко какъв тотален аматьор е. Тулуп аматьор!

    Коментиран от #31

  • 17 Муууу

    117 1 Отговор
    Затвора ви чака!
  • 18 е х о

    111 1 Отговор
    Този някой си , опитващ да скрие обратната си захапка с това подобие на брада , ни цитира приказки за този НАЦ. ПЛАН ЗА ВЪЗСТ. на Северозападна Б-ия . От 1922 г. до ден днешен , не е възстановено НИЩО , причината е , че НЯМА КАКВО ДА СЕ ВЪЗСТАНОВИ ! Там винаги е властвала мизерията , а сега е пренаселена и с препечени българи , които би трябвало да наричаме ПРАбългари , защото са заселени на Балканите още през 333 г. преди ИС.ХР.
  • 19 Казус

    95 1 Отговор
    В Европа знаят за Концлагера и изтезанията в Перник, а парите по Фондовете са обвързани с Човешките права и кво правиме сега!?
  • 20 Пенсия

    2 39 Отговор
    Да да, всички помним как ги спряха на онова служебно правителство на БСП!!

    Коментиран от #33

  • 21 Лайка

    105 1 Отговор
    Те крадат а ние губим. И Европа ни скъсва от съд за много неща и пак ние плащаме, но се мълчи тотално за тези неща. Кьовеши е готова и ще Ви емне та свят ще Ви се завие драги гробаджии.
  • 22 Вижте

    111 1 Отговор
    какво нещо - нищо представлява България в ЕС и струва на данъкоплатците над 250 000 € на година ! Ей това с брадата !

    Коментиран от #25

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 НИКОГА ВЛАСТ ЗА БСП

    2 9 Отговор

    До коментар #22 от "Вижте":

    А КОЛКО ПОЛУЧАВА ОТ ТАМ........ДРУГАРЮ....

    Коментиран от #32

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 30174

    112 2 Отговор
    Новаков от твоята уста излезе поредната порция лъжи за вашето некадърно и крадливо управление на ГЕРБ и Боко Тиквата, срам и позор сте, ОСТАВКА!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Циганин от Пловдив

    104 1 Отговор
    Имам проблеми с парите. Продавам се на евтина цена. Мога да се ползвам за телесни удоволствия. Изглеждам привлекателен, атлетичен. Тъмен. Обмислям предложения за ескорт. Мога да поддържам разговор. Намирам се в Пловдив. Пишете, ще се споразумеем.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ???

    107 1 Отговор
    Какви европари ? Аз за 20 години не съм видял 1 стотинка. Виждам само поскъпване всяка година!
  • 35 Ааххаха

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Манафчето":

    Нещо тотално си се объркал. Провери на кой коментар пишеш :)
  • 36 Абе шушлек

    106 1 Отговор
    ама ти голям тарикат се извъди бе.
    "Дa ce cрaвнявaмe cъc cъceди e нecъcтoятeлнo, eдинcтвeнaтa cмeткa, кoятo щe ни дaдe oбeктивнa прeдcтaвa, e дa ce cрaвнявaмe cъc coбcтвeнaтa cи държaвa cпрямo прeдишния пeриoд."
    А защо да не се сравняваме със съседите?
    За да не лъсне цялата ви некомпетентност и кражби ли?
    Ааа, само с предишните също толкова некомпетентни правителства трябва да се сравняваме, за да се види колко много сте направили в сравнение с тях.
    Или с бай Тошо?
    "Те тоя път са го правили комунистите преди 50 години и затова се е срутил".
    Търси си овреме друга хранилка, дрвънико, щото тоя късмет да си евродепутат с тоя акъл дет го имаш повече няма да се повтори.
  • 37 Факт

    105 1 Отговор
    Новаков трябва да е в ЗАТВОРА !
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    105 1 Отговор
    БГ няма да е добре докато плащаме заплатите на хора като този на снимката .
  • 40 ПАРАЗИТИ

    84 1 Отговор
    задачата на това червено мекере и баща му е ДА КООРДИНИРА КРАДЕНЕТО НА ПАРИТЕ ОТ ЕС , НА ТИЯ НОВАКОВИ НИЕ ДЪЛЖИМ И СЪБИРАНЕТО НА КАПАЧКИ И ОПЕРАЦИИТЕ НА ДЕЦА С ДАРЕНИЯ И 150 ТЕ МИЛИАРДА ЕВРО ОТКРАДНАТИ ДО СЕГА ОТ ГЕРБ -- ПОКЛОН ПРЕД ТЕХНИЯ НЕУМОРЕН ТРУД !
  • 41 КРАДЕЦА БОКО

    6 1 Отговор
    Бойко Борисов
    Премиерът обяснява пред журналисти, че няма нищо против карикатури за себе си:
    Който ме познава знае, че аз нямам никакъв комплекс." НИТО ПЪК НЯКВИ СНИМКИ ДА МЕ ПРИТЕСНЯВАТ ИЛИ АУДИОЗАПИСИ ИЛИ ПЪК ЧЕ ПОСТОЯННО СЪМ С РЪЦЕ В ДЖОБОВЕТЕ И БРЪСКАМ ДЖОБЕН ТЕНИС 24/7 ГРАЧЕЙКИ НА РАЯТА - РЕАБОТА , РАБОТА , РАБОТА , КАКТО И ,,АЗ ГАРАНТИРАМ" !
  • 42 МОШЕНИЦИ

    92 1 Отговор
    ТОЗИ РЕПОРТАЖ Е ПЛАТЕН И ПОРЪЧАН ОТ ГЕРБ ЗА ЗАМИТАНЕ НА КРАЖБИТЕ , АМА НЕЩО НЕ ФАЩА ДИКИШ , КАКТО ЛИЧИ ОТ КОМЕНТАРИТЕ !
  • 43 АЛО ГЕШЕЕВ

    104 1 Отговор
    НЕКА ТОЗИ ПАРАЗИТ КАЖЕ ПОНЕ ЕДНО НЕЩО С КОЕТО БЪЛГАРИЯ ДА Е НА КЯР ОТ НЕГОВИЯ ТРУД - ЗАЩОТО ТОЙ ВЗЕ КУПИЩА ПОДКУПИ ДА СПРЕ ДОСТА НЕЩА ОКОЛО ПРЕВОЗВАЧИТЕ , НО СЛАВА БОГУ НЕ УСПЯ , АМА И ПАРИТЕ НЕ Е ВЪРНАЛ -- ТОЕСТ ПРОДЪЛЖАВА ДА ГИ ЛЪЖЕ !
  • 44 ББ - БАЦО

    1 8 Отговор
    Ще помоля азиатците да си коментират в секция БРИКС . Тази статия е за ЕВРОПЕЙЦИ !
  • 45 ежко

    3 0 Отговор
    Станали сме едни лигави мамини синчета, дето сами пари не можем да си изкараме, а все чакаме някой да ни даде.Е лесни пари са, но са и юзда!Лост с който ти отнемат свободната воля!
  • 46 любител

    84 1 Отговор
    андрейчо нещо не си разбрал не че ще загубим пари от евро фондовете а ако остане на власт ГЕРБ хората се опасяват че ще ги откраднете.
  • 47 мехмед

    101 0 Отговор
    новаков е поредния амжиксурат дето го угояваме в брюксел щото не става за нищо