Last news in Fakti

22 Април, 2021 11:57 8 142 73

Панчугов: Въпросът е защо ИТН не иска да носи отговорност и да управлява (ВИДЕО)

  • христо панчугов-
  • 45-о нс-
  • съставяне на правителство

И трите мандата на Борисов бяха разпад на държавността и институционалността, припомни политологът

Панчугов: Въпросът е защо ИТН не иска да носи отговорност и да управлява (ВИДЕО) - 1

ГЕРБ още от самото начало се оказаха опозиция в рамките на този парламент. Беше ясно и че напрежението от протестите не си е отишло. В обществото ни има очакване за политическа промяна, най-малкото за отговори на въпросите, които протестът повдигна. Затова и първият консенсус, който се очерта беше ревизия на предишното управление. Това каза в студиото на ФАКТИ политологът Христо Панчугов.

"Всички внесени законопроекти целят бързи резултати, неща, които могат да се свършат за няколко месеца. Или, ако не може да се случи, поне да може да се закачи на ревера на съответната политическа формация. В този смисъл ние трябва да бъдем много внимателни към работата на този парламент да не произведе той политики, които да имат последици вредни за обществото и политиката далеч отвъд неговия живот. Очаква се например избирателната система да твори чудеса т.е. променяйки я българската политика да стане едно прекрасно място и българските депутати да станат най-работливите и най-готините хора, което няма как да се случи", коментира той.

"По-големият въпрос от този дали "Има такъв народ" ще подкрепи мажоритарни избори е защо не иска да носи отговорност, защо няма да направят управление. Не оставам с усещането да искат да съставят кабинет. Всъщност виждаме серия от политически лидери, които отказват да получат властта. Нещо, което за техните избиратели е неразбираемо. Отвъд конкретните отстъпления от позициите на партиите, големият въпрос е дали ще успеят да обяснят на своите избиратели, че са имали шанса и не са се възползвали от него.

Все по-трудно става да си представим управленска формула. Ясно е, че какъвто и кабинет да бъде предложен от ГЕРБ, той няма да бъде подкрепен. Оттук нататък е трудно да се каже, аз не очаквам "Има такъв народ" да състави кабинет. Важно е с какви аргументи ще върнат мандата или ще започнат преговори. Това, че са втора политическа сила е добър знак, защото ще ги принуди да говорят. Всяко нещо вече ги поставя в светлината на прожекторите и ще ги извади от комфортната ситуация, в която да се крият зад лидера си. Сега ще трябва да се даде ясен разказ. Единствената възможна управленска формула е с всички нови за властта партии, необходими са всички депутати на "Демократична България", "Има такъв народ", "Изправи се! Мутри вън!" и съответно на БСП. Без една от тези формации мнозинството е несигурно. Без да се състави правителство каквато и да е политическа реформа е невъзможна", коментира Панчугов.

Според него правителство на малцинството би станало заложник на всички мнозинства, които трябва да търси.

"Позитивният разказ може да започне с даване на отговори на въпросите: Зависимо ли беше управлението от интереси, които не са политически; кои са тези интереси; те възползвали ли са се от тази ситуация. Т.е. как изглежда парламент без подобен тип зависимости, как изглежда стабилно управление, което не се влияе от икономически интереси, от олигархични интереси и от каквито и да е други интереси, които не са свойствени за демокрацията и за демократичния процес. Не трябва обаче да остава у българското общество усещане за реваншизъм, защото това ще доведе до окопаване и консолидиране на хората, които са подкрепяли ГЕРБ през изминалите години", каза политологът.

"До голяма степен политическото оцеляване на Борисов се дължи на усещането, че той е неподатлив на провал. Остана неопетнен почти до последно. Това, което видяхме в края на мандата беше един победен Борисов и който говореше с българските граждани или със своите депутати през посредник. Появяването му в парламента би го извадило от тази комфортна ситуация, ще го постави в среда, в която той ще изглежда толкова победен, колкото го усеща обществото - нещо, което той не може да си позволи.

Подозирам, че ще продължим да наблюдаваме подобен тип поведение и опит да се скрие от парламента. Друг е въпросът защо парламентът не може да се ползва с достатъчно легитимна власт, за да призове и да принуди бившият премиер да се яви пред най-висшият орган на тази държава. Появата му в парламента ще означава възстановяване на институционалността, победа на парламента над един лидер, което би било сериозен знак. И трите мандата на Борисов бяха разпад на държавността и институционалността, той превърна институциите в негова еднолична воля, той даваше парите, той сменяше министрите, намираше ги по кръстовища, вземаше еднолично решения при конфликти. Нямаше институция, която по канален ред да свърши някаква работа. Налагаше се Бойко Борисов винаги да гаси пожарите, когато те възникваха, така че появата му в парламента би била една малка победа за държавността", завърши Панчугов.

Целия разговор с политолога гледайте във видеото:


Бел.ред.
Партията на Слави Трифонов - "Има такъв народ" - още от първия ден на новоизбрания парламент отказа да се бори за основното си обещание - мажоритарни избори в два тура.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    38 8 Отговор
    айде политонаналозите пак някой им плати
  • 2 Реалист

    36 38 Отговор
    Итн ще носи отгоеорност сама:) разбра ли мухльооо:)

    Коментиран от #25, #63

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 444

    35 22 Отговор
    И в този сайт само герб опорки

    Коментиран от #17

  • 5 бачо

    25 11 Отговор
    Точно заради такива като този и затова да с енаправят бързи промени в избирателния закон и после такива мишоци сами ще се покрият,а сега са още наперени ,но скоро ще са като мокри мишки всички подобия като този
  • 6 boreto2

    31 16 Отговор
    А бе г-н политолог Вие плащате ли данък на некупена кола? Като им дадат мандата тогава ще отговарят.
  • 7 Ам Чи

    23 19 Отговор
    АХМЕД КАЗА КОКАЛА Е ЗА РИСТО АДВОКАТИНА ,КРАЙ НЕГО ЩЕ СЕ СЪБЕРЕТЕ,НАЛИ ЗА ТОВА БЕШЕ ЦИРКА НА РОСЕНЕЦ.
  • 8 АмДаа

    34 13 Отговор
    Цирк Балкански ряпа да яде .Тез ако мислят че ще ходя да гласувам сто пъти ,за да се разберат кой да държи кокала май се бъркат
  • 9 Работата на политолога

    17 3 Отговор
    Е да продава котка в чувал.
  • 10 Безработен

    24 4 Отговор
    А бе някой да ме светне как побликуват статии и колко плащат ,че останах без работа
  • 11 Въпросът е

    25 7 Отговор
    От къде Панчугов знае че ИТН не иска да носи отговорност и да управлява? Наистина Панчугов.

    Коментиран от #18

  • 12 MGewehr

    33 18 Отговор
    "Въпросът е защо ИТН не иска да носи отговорност и да управлява"

    ....ми що са прости и незнаят как!

    Коментиран от #14

  • 13 Дебилчев

    13 9 Отговор
    С тия да не се занимавайте, няма какво да предложат, 20г политически предавания цел консумация на власт без да носят отговорност

    Коментиран от #16

  • 14 Е не са толкова прости

    6 5 Отговор

    До коментар #12 от "MGewehr":

    Като теб да си поставят + (зелени чавки).
  • 15 ИМА

    13 12 Отговор
    Лесен отговор, защото нямат стабилно мнозинство и не искат да поемат вината за грешките на другите, колкото и да ви е яд.
  • 16 Глупанчев

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Дебилчев":

    вървиш по път от който се връщам.
  • 17 Де юре

    7 9 Отговор

    До коментар #4 от "444":

    За съжаление написаното от вас мнение не е вярно! В този сайт битовата ниновчета и други гладни глисти.
  • 18 Вижда се

    28 10 Отговор

    До коментар #11 от "Въпросът е":

    Вижда се, че ИТН са се подготвяли да критикуват, да лаят от храстите и да се правят на интересни.Ха сега реално да управляват---както каза Славито, суверена,чалгарите са на ход.Честито.

    Коментиран от #59

  • 19 Учуден

    6 2 Отговор
    Тези политолози като гъби никнат?
  • 20 Слави джуджето

    24 15 Отговор
    За избирателите на ИТН (има такива нефелници) всичко е неразбираемо, защото те нищо не разбират. Всъщност някой от тях разбират от монтаж и демонтаж на гуми, други от фризьорски услуги, трети още не знаят какво разбират а четвърти просто седят по кафенетата и слушат нонстоп Калина, Малина, Глория, Галин, Малин, Азис и гъзис. Има и пета група от т.н избиратели на Тошко Африкански и Дългия началник, това са неуморните труженици по английските, немски, холандски, белгийски и испански оранжерии и полета отглеждащо аспержи и лалета и говорещи чист литературен български език. Та тези нефелници хич не ги интересува дали маркуча ще състави правителство, дали изобщо ще отиде в парламента, дали изобщо същия може да върже няколко приказки без сценарии, за тях е важно да има концерти и чалгата да е мнозинство.

    Коментиран от #34, #46

  • 21 Тиква

    5 12 Отговор
    Пак куцо и недодялано се изказва. И този политОлог яде сливите в костилките. Важното е да защитавате Гроб мафията и никнете като гъбки всеки ден. Аман от вас!
  • 22 Дебилчев

    11 5 Отговор
    Избирателите на итн за какво ги пращат в парламента, да разиграват сценки ли?
  • 23 зъл пес

    18 6 Отговор
    Панчугов,отговорът е много лесен.Едно е да седиш в стола пред тв камерите и да плещиш каквото си искаш и да се гъбаркаш с който си искаш,но съвсем друго е да носиш отговорност за държавата.Никой ли досега не разбра че Славуца не е човек който може и има смелост да носи отговорност?

    Коментиран от #39

  • 24 Слави джуджето

    11 2 Отговор
    Забравих да спомена и най-важната група от нефелните избиратели на ИТН, това са малката група от участвали в няколкото кастинга и най-вече този за политици, съмнявам се обаче че ако всички тези не са включени в листите за изборите дали изобщо са гласували за ИТН (има такива нефелници). Сигурен съм в едно, всички новоизлюпени политици от групата на дългия които имат повечко акъл като разберат колко е умен самия той и неговите клакьори сценаристи дали ще останат под негово подчинение.
  • 25 зъл пес

    15 3 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Хахаха,блажени са вярващите.Ти не разбра ли че на славуца му нареждат хората с парите бе?Не виждаш ли кои са му депутати?Я прочети в нета за Никола Кръстев и после ми пиши тук.Или Антон Адамов.Прочети добре и тогава говори врели некипели
  • 26 annybody

    5 4 Отговор
    Пета година ние, НИЕ, Мунчофилите, сме ПОБЕДИТЕЛИ!
    Сега ни е времето - с БКП и Бойкикевците - НАПРЕД!
    Утрепахме Боко, да живее Муньо!
  • 27 СЛ ТРИФОНОВ

    13 3 Отговор
    ПАРТИИТЕ ИТН, МУТРИ И КРАСИВИ ЩЕ НИ УПРАВЛЯВАТ? НАПРАВО СЕ РАЗПЛАКАХ. ПО ДОБРЕ ЩЕ Е НЯКОИ ЗАВЪРШИЛИ ПОМОЩНО УЧИЛИЩЕ.
  • 28 Някой ще ми обясни ли

    1 2 Отговор
    Какво е “политически номад”?

    Коментиран от #38, #57

  • 29 Реалист

    3 5 Отговор
    Продължава начууукването на герб:) гербаджиите реват и квичат:)
  • 30 ГЕРБ=БСП=ДПС

    5 6 Отговор
    Ало ТИКВЕНИЦИТЕ, народа не сме чак толкова заблудени. Знаем, че се управлява с 121 депутати. ИТН и ДБ имат 53 + 27 = 80 депутати. Не може да се управлява с 50 или 80 депутати. С 50-80 депутати може само да се завземат кресла и постове и да се краде, рекетира и раздават обществени поръчки. Примера е това което правиха ГЕРБ и "ПАТРИОТИТЕ" през изминалите 4-ри години. Заемаха държавни кресла и постове, продаваха бългорски паспорти, раздаваха плажове на концесия ...

    Коментиран от #65

  • 31 Гост

    11 2 Отговор
    Ами АРТИСТИТЕ от Шоуто, НЯМАТ капацитет да управляват! Те не бяха готови за тази позиция, хората им гшасуваха доверие, но това доверие НЕ БЕШЕ ОПРАВДАНО!

    Коментиран от #35

  • 32 Johansson

    9 2 Отговор
    Партийката на чалгаря-наркоман и пидоfi£ изтича в канала.

    Коментиран от #37

  • 33 Дани

    10 1 Отговор
    Господине полтолог,
    не говорете за нови партии, а за нови лица, моля. КОи са новите? Сетра Галева и адвокатката на Мултигруп, при споменаването на което, тя сви устни и замълча в едно предизборно студио. Христо Иванов и генерала Атанасов> Те ли са новите партии? Хайде моля.
    Само ИТН са нови и както се ивжда, не знаят какво да правят. Мното е лесно да гласуваш за тях като НЕ живееш в България и много не ти пука какво шоу ще се вихри и кой ще му поръчва музиката. Аз много искам някой друг, не ГЕРБ да управлява, искам да видя как ще се справят. Искам да видя ТЕ да видят как ще се справят. Но приблежени на доказани мутри, не влизат во този списък.
  • 34 Учуден

    1 3 Отговор

    До коментар #20 от "Слави джуджето":

    Колега събери си мислите и термините мешиш вода с бензин и очакваш двигателя да запали? Не става така...или едното или другото!

    Коментиран от #69

  • 35 Въй

    1 4 Отговор

    До коментар #31 от "Гост":

    Не думай бре? Да не си предсказател? Или си гербаджиийййя??

    Коментиран от #45

  • 36 ПРОФЕСОР ИЛЧЕВ

    5 2 Отговор
    БООЖЕ КАКВИ НИЩОЖЕСТВА ....ПЪРВО ГЕРДЖИКА ИЛИ ИНДЖОВА ПОСЛЕ ИТН

    Коментиран от #51

  • 37 От централата съм

    1 2 Отговор

    До коментар #32 от "Johansson":

    Ще видим.
  • 38 6790

    1 2 Отговор

    До коментар #28 от "Някой ще ми обясни ли":

    Ти пък, обикаля от партия на партия

    Коментиран от #40, #41

  • 39 Позиция

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "зъл пес":

    Не важното той какъв е? Важното е какъв си ти, самия?
  • 40 Констатация

    3 3 Отговор

    До коментар #38 от "6790":

    С други думи. Кандидатът на гербаджиййте за премиер е “политически номад”? Така ли?
  • 41 А как се нарича

    2 6 Отговор

    До коментар #38 от "6790":

    Премиер в оставка, който го е страх да дойде в парламента и да направи отчет???
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Гост

    6 4 Отговор

    До коментар #35 от "Въй":

    Ами виж какво става у праментУ?Шоу, но без СлавУн, щото е мноого последователен аконима други избори НЯМА да има същия процент, а по нисък, защото хората видяха, че той НЕ Е СПОСОБЕН да носи отговорност, а само да забавлява хората, НИЩО друго!

    Коментиран от #48

  • 46 тиквата без семе

    3 3 Отговор

    До коментар #20 от "Слави джуджето":

    Не ти прочетох коментара до край, няма смисъл да си губя времето, от първите редове си ми ясен. Герб първи в махалите, според социолозите, електората на герб с най много вишисти. Това са фактите, а ти си днойник на тома и коментара си е твой, с който ще си останиш, истината е една.
  • 47 Петров

    1 6 Отговор
    Най-големият страх на Бойко Борисов е да не бъде сменен главният прокурор Иван Гешев. Да не го разследват, а има за какво, и да не го вкарат в съда. Защото, каквото и да говорят, Гешев е избран от Борисов. Затова най-важната задача на анти-ГЕРБ партиите в парламента е да променят закона така, че да могат да сменят главния прокурор. Има дори за какво - има конкретни нарушения на закона, които могат да послужат за основание за това.

    Коментиран от #50, #53

  • 48 Виждам и Гледам

    2 5 Отговор

    До коментар #45 от "Гост":

    Гешев е наред! Отчет! Да видим с какво ще се опита да избяга и той?!?
  • 49 денис сачев

    2 2 Отговор
    Ами като не могат, не искат.НИЕ можем и искаме.
  • 50 Позиция

    2 4 Отговор

    До коментар #47 от "Петров":

    Мисля си, че Гешев ще подаде оставка преди да се яви пред парламента..
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Илюминат

    3 3 Отговор
    А ти искаш ли да отговаряш за действията на компания в която нямаш 51%? Ттъпирр, с 50 депутати ако съставят правителство ще бъдат зависими от останалите 71 депутати! Това ли искате, правителство в което най различни партии да извиват ръцете на мандат носителя?? Я по сериозно и спрете да се упражнявате по ясни и очевидни теми! Няма да има редовно правителство и няма да има политическа криза, защото конституцията на страната е предвидила подобен сценарий! Нали съединението прави силата? Ще има правителство Тогава когато гласа на суверена даде достатъчно гласове на една партия за да може тя да бъде независима в решенията си и да носи цялата отговорност!!!
  • 53 Работата е ясна

    0 8 Отговор

    До коментар #47 от "Петров":

    Целия български народ видя, че БСП ДПС и ГЕРБ задкулисно играят заедно с действието си като защити главния прокурор! ПОЗОР! УууууУууууууууууУууууууу
  • 54 До БСП

    2 2 Отговор
    Предатели!!! УУууууУуууууУуу
  • 55 не се занимавайте

    3 4 Отговор
    С бавноумния герб, спечелил, бля, бля първи са ГЕРБ+СДС, Защо не се радва истинското СДС ?
  • 56 Анон

    4 4 Отговор
    На базата на какво са тези твърдения след като даже мандата още не им и е даден ?!
    Герберите ще се скъсат да бързат да злепоставят всичките :)
  • 57 пфу

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Някой ще ми обясни ли":

    Обикаля от партия в партия
  • 58 факти - ГРОБ ПОДЛОГИ

    4 2 Отговор
    БАНН на сайта ви!
  • 59 до .....

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Вижда се":

    Купи си очила, да ти честитя че виждаш. Без лоши чувства към други, които наистина, физически не виждат.
  • 60 Цанков

    2 5 Отговор
    Най-големият страх на Бойко Борисов е да не бъде сменен главният прокурор Иван Гешев. Да не го разследват, а има за какво, и да не го вкарат в съда. Защото, каквото и да говорят, Гешев е избран от Борисов. Затова най-важната задача на анти-ГЕРБ партиите в парламента е да променят закона така, че да могат да сменят главния прокурор. Има дори за какво - има конкретни нарушения на закона, които могат да послужат за основание за това.
  • 61 Абе тука

    3 1 Отговор
    много неадеквати, защо ли?
  • 62 Защо мълчат

    6 1 Отговор
    Защото Дългият и компания се друсат от страх. Е тогава що ги ручахте жабетата? Следващия път хората ще се замислят дали да си пуснат гласа за вас. Вече се чувстват предадени за пореден път от политическата олигархия! Хората ви изпратиха там с една цел! После правете квото щете!
  • 63 ти да видиш

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Абе „стара любов ръжда не хваща“, казва народа... та май ша са земат скараните млади!!!
    Ей го на Слави и Биби били двамката преди време на кино и КУМ им бил Костов...
    Ами любофта ще се разгори ...ще се гушнат ще направят май кооперация... ще има борба с корупцията, „честните" бай ТУЛУП с гаргамелчетата на КУМ Костов и Славчо ще я борят!!!!
  • 64 Продължение на 62

    4 1 Отговор
    Накрая Боче ще се възползва от вакума и ще награби топката за пореден път.
    А вие, вие ще си останете шоумени!
  • 65 ТИ ДА ВИДИШ

    3 2 Отговор

    До коментар #30 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    На площада бяха хиляди без да натякват за цветове и партии и искаха само едно...ОСТАВКА СЪД И ЗАТВОР ЗА БАЙХ0ЙЯ И КАСКЕТЯ ...за това бяха силни и обединени....
    Така че в момента има мнозинство от 135 депутати с БСП и могат да управляват и да разкостят байх0я и ШАЙКАТА и КАСКЕТЯ ....
    Славчо и комсомолците гаргамелчета на Костов кво се правят на интересни на площада бяха половината от левия сектор с БСП начело.... е Славчо го нямаше ама....
  • 66 Боско

    4 1 Отговор
    Момчета май отново ще ви пробутат да ви управляват мафията срещу която се борите чрез любимата ви чалга.нали се сещате че това скъпо шоу не може да съществува без някой да му дава пари толкова години.Едни хора енвестират от далече първо в царя после в Слави и т.н. защото си правят проучвания и разбират колко сте елементарни и какво харесвате.В държавата ще става все по-лошо но вие винаги знаете най-много щото ви е най-лесно.
    А и допълнително мразите по-умните и софия.

    Коментиран от #72

  • 67 Анонимен

    2 4 Отговор
    Ей "Факти"от сутринта под всяка статия слагате бел.ред че партия "ИТН"се отказала от мажоритарен вот!Много добре го разбирате това че в момента докато партия ГЕРБ са в парламента мажоритарния вот би работил в полза на тях.Станете ли гербаджииски сайт,дори само читателите да си помислят че защитавате техни интереси сте загинали,независимо дали ГЕРБ са в парламента или не!
  • 68 Друга причина

    1 0 Отговор
    Всеки кандидат за власт, съд, прокуратура, полиция, силови институции, директори на стратегически болници, преди да се кандидатира да подписва публична декларация дали е "брат", "сестра", "лъв", ,,зъбно колело,,. Така хората ще знаят кой какъв е и дали няма дълбоко законспирирана зависимост. Само тогава ще повярвам на мазните олигарси... Всичко друго е театро за профани и никакви избори няма да доведат до съществени изменения. Богатите ще стават богати, а бедните - Сенатът реши... Да го ... Бедните
  • 69 Слави джуджето

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Учуден":

    Вода, бензин, ето че познах за гумаджиите, очаквам да се включи и някоя фризьорка!
  • 70 ГЕРБ=БСП=ДПС

    2 3 Отговор
    Много е просто. Защото сами не могат да управляват, защото едно тяхно управление ще е много зависимо. Или от ГЕРБ, или от БСП + ДБ. Т.е. няма да управляват ИТН, а ще управляват тези, които ги подкрепят/ГЕРБ или БСП/. Помните ли как в началото Корнелия Нинова твърдеше, че ще подкрепи безусловно правителство на Слави Трифонов. Само след седмица каза, че ще го подкрепиэсамо при определени условия. А след месец ще каже, че повече няма да го подкрепя.
  • 71 Панчугов ти си голям, "Чугун" "!!!

    1 1 Отговор
    Навили сати прожината и само едно си знаеш и повтаряш!! Чугун!!!
  • 72 Сър Пичук

    2 0 Отговор

    До коментар #66 от "Боско":

    Формулата е една още от римско време - "Хляб и зрелища"
    ББ даваше хляба, а Станиславчо - зрелищата.
    Народа кротуваше, а през това време кукловодите си крадяха спокойно.
    Да, но някой разбуни кошера, посегна на "елита" - някои от олигарсите и богопомазаните и решиха да сменят екипа. ББ да бъде разкаран, а Станиславчо, временно, да поеме и хляба и зрелищата...
  • 73 Свой

    2 0 Отговор
    Стига сте оправдавали Слави.Ако имаш топки и предлагаш разумни решения защо другите ще ти извиват ръцете?Нали целта беше са се демонтира системата?Ако трябва и ортак с дявола ще станеш.Ако трябва и отстъпки ще правиш.А сега какво?Пак избори?Не ,мерси Славчо.Или взимай властта,или в Учиндол.Тука трябват мъже а не балерини.Ясно?