Last news in Fakti

20 Април, 2022 18:24 4 347 10

Арх. Шишков: Платихме на сляпо, държавата не знае колко дължи на строителите (ВИДЕО)

  • разплащане-
  • мррб-
  • апи-
  • пътища-
  • строители-
  • арх. иван шишков

Нито държавата, нито фирмите знаят колко пари дължи държавата на фирмите и на коя фирма колко пари се дължат, защото там, където има най-много надвишения на финансовата рамка, там обикновено са правени големи основни ремонти, обясни той

Арх. Шишков: Платихме на сляпо, държавата не знае колко дължи на строителите (ВИДЕО) - 1

"Надявам се това закъснение с разплащането с пътните фирми да е обица на ухото и цялото това напрежение, което се случи да е обица на ухото на управляващите в момента наистина да извадят всички тези незаконни строителство, всичките проблеми. Към това призова в студиото на ФАКТИ бившият зам.-регионален министър арх. Иван Шишков.

"Парадоксът е, че всички говорим за едно и също, и от служебния кабинет и сега новото правителство. Всички признаваме констатациите, признаваме проблема. За тези договори (за ремонти на пътища - бел. ред.) бившият министър на правосъдието Демерджиев продължава да твърди, че са изчерпили своята финансова рамка и са станали нищожни. Ако се окаже, че НС е разрешило разплащане по нищожни договори?

Затова въпросът влезе в Народното събрание, защото от една страна имаме проблем по разплащането на договорите, защото сме надвишили рамката, обаче продължаваме да възлагаме по договорите, защото нямаме нови договори, а от трета страна нямаме ясна класификация кое е основен и кое текущ ремонт и колко струват.

Ние даже не знаем, нито държавата, нито фирмите знаят колко пари дължи държавата на фирмите и на коя фирма колко пари се дължат, защото там, където има най-много надвишения на финансовата рамка, там обикновено са правени големи основни ремонти. Може да се окаже в един момент, че е имало правен анализ колко пари трябват за текущи ремонти и ако не бяха възлагани основните ремонти като текущи, може би сметката щеше да излезе.

Само, че когато върху тези текущи ремонти натовариш едни големи суми за основния ремонт, защото те са по-големите, естествено, че договорът ще се изчерпи финансово.

Платихме на сляпо, дано не се окаже, че някои от фирмите ще вземат повече пари, отколкото изобщо им дължи държавата, не тези 50%, а изобщо", коментира той.

Целия разговор с арх. Иван Шишков гледайте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    23 3 Отговор
    Има разлика между платихме и раздадохме народна пара на наши хора. Не правя изводи.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Чакай малко бе

    10 16 Отговор
    Тук става въпрос за дължими суми за извършени ремонти през 21г. Кой ги е възлагал, пак ГЕРБ ли???? Кой е трябвало да следи кой ремонт какъв е и коя фирма го извършва, пак ГЕРБ ли??? Айде стига шикалкавене и оправдания. Хаосът е мега хаос и е сътворен от некадърното управление през последната една година.
  • 4 И за самолети

    18 2 Отговор
    платихме. На сляпо и на малоумно като пълни олигофрени... поне някакви арести и разпити да имаше...
  • 5 Това корумпе

    8 4 Отговор
    Пак е надебелял много
  • 6 Тоя е

    13 5 Отговор
    Проектантът на зайчарника в Банкя. Иначе изобщо не беше корумпиран като главен архитект на Триадица......
  • 7 Саша

    8 3 Отговор
    То това правителство нищо не знае, няма такива некъдърници
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 И този е

    10 1 Отговор
    като свиня,разбрала от кладенчова вода.Как така в тази държава няма ли де се знае по кой договор колко е платено? Няма ли банкови документи за плащания? От една голяма риба е пълен хаос и все никой нищо не знае. За какво сте там тогава?
  • 10 Тиква

    8 4 Отговор
    Питайте Бойко и хунтата бре? Нали все пак беше дълги години главен архитект на град Банкя. Все се познавате Може би?